Anasayfa Haber Yazıcı Kaynaklı Windows 10 Çökme Sorunu İçin Güncelleme Yayınlandı

Yazıcı Kaynaklı Windows 10 Çökme Sorunu İçin Güncelleme Yayınlandı

Windows 10 Çökmesi yazıcı

Windows 10 Mart 2021 Güncellemesi sonrası yazıcı kullanımı nedeniyle sistemin çökme sorununu gideren yeni bir güncelleme yayınlandı.

Windows 10 Mart 2021 Güncellemesi’nin mavi ekran sorunu ile geldiğini sizlerle paylaşmıştık. Windows 10 güncellemesi sonrasında bazı kullanıcılar yazıcı kullandıklarında sistem çökme sorunu yaşıyordu.

Şirket geçici bir çözüm sunduktan sonra şimdi ise düzeltme artık toplu güncelleştirme biçiminde karşımıza çıkıyor. Bu güncellemelerde, “bazı uygulamaları kullanarak belirli yazıcılara yazdırmaya çalışırken mavi ekrana neden olabilecek ve APC_INDEX_MISMATCH hatasını oluşturabilecek bir sorunu ele alan tek bir düzeltme vardır.” ifadesine yer veriliyor.

Düzeltme etkilenen herkes için mevcut durumda. Özellikle de Windows 10 1803, 1809, 1909, 2004, 20H2 ve Insider 21H1 sürümleri için. Bu arada güncellemenin otomatik olarak yüklenmeyeceğinin altını çizelim. Kullanıcıların Windows Update‘e gidip güncellemeleri kontrol etmesi ve yeni bir isteğe bağlı güncellemeyi yüklemesi gerekecek. Kısacası sorunu çözmek oldukça basit.

Normal güncellemeler ise bu ayın sonlarına doğru gelecek. Microsoft, bunların eski Edge tarayıcısını kaldıracağını da daha önce belirtmişti. Ek olarak, gelecekteki tüm toplu güncellemeler de bu düzeltmeyi içerecek.