Anasayfa Haber Samsung Galaxy A52 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Samsung Galaxy A52 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Samsung Galaxy A52 fiyatı ve özellikleri

Samsung Galaxy A52 fiyatı ve özellikleri bugün düzenlenen Unpacked etkinliğiyle beraber resmiyet kazandı.

Samsung Galaxy A52 uzunca süren sızıntıların ardından resmi olarak tanıtıldı. Serinin yeni üyesi sahip olduğu özellikler ile dikkat çekmeyi başarıyor. Peki, Samsung Galaxy A52 fiyatı ve özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? İşte karşınızda Galaxy A52 özellikleri ve fiyatı!

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Samsung Galaxy A52 Özellikleri

Geçtiğimiz yıl Galaxy A51 ile oldukça başarılı satış rakamlarına imza atan Samsung, bugün düzenlemiş olduğu etkinlikle beraber Galaxy A serisinin yeni üyelerini tanıttı. Bu modeller arasında en dikkat çekeni ise 64 MP’lik ana kameraya sahip olan Samsung Galaxy A52 oldu.

Tasarım açısından serinin bir önceki modeliyle oldukça benzerlik gösteren Galaxy A52 özellikleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Bu kısımdaysa Snapdragon 720G işlemcisinden güç alan telefon, 6/8 GB RAM ve 128/256 GB dahili hafıza seçenekleriyle beraber geliyor.

Ekran tarafındaysa 6.5 inçlik Super AMOLED bir ekranın üzerine kurulan A52 akıcı bir ekran deneyimini kullanıcılara sunarken, aynı zamanda 800 nit parlaklık, 1080 x 2400 piksel çözünürlük ve 90Hz ekran tazeleme oranı değerlerine de ev sahipliği yapıyor. Corning Gorilla Glass 5 ile korunduğu ifade edilen bu ekran ise video izleme, oyun gibi kullanımlarda çarpıcı bir izleme deneyimi de vadediyor.

Aynı zamanda serinin yeni üyeleri suya ve toza karşı dayanıklılık sunan IP67 sertifikana da sahip. Bu sayede yerinin yeni telefonları 1 metre derinlikteki suya 30 dakika dayanabiliyor. Cihazlar ayrıca toza karşı da dayanıklı.

Samsung Galaxy A52 fiyatı ve özellikleri

Cihazın donanım özelliklerine geri dönecek olursak, ayrıca serinin yeni üyesi 25W hızlı şarj destekli 4.500 mAh boyutundaki bir batarya tarafından da besleniyor. Ancak, Samsung her ne kadar serinin yeni üyesinin 25W hızlı şarj desteğine sahip olduğunu belirtmiş olsa da, cihazın kutusundan 15W hızlı şarj desteği sunan bir adaptöre yer veriliyor. Eğer, 25W hızlı şarj desteğinden yararlanmak istiyorsanız söz konusu bu şarj adaptörünü ayrı olarak satın almanız gerekiyor. Bunun haricinde serinin yeni üyeleri stereo hoparlör sunan ilk Galaxy A serisi modelleri olarak da karşımıza çıkıyor.

Samsung Galaxy A52 özellikleri ile ilgili tüm bu detayları geride bırakıp, gelelim cihazın kamerasına. Bu yıl kullanıcıların karşına oldukça iddialı özelliklerle ile beraber çıkan Samsung, serinin yeni üyesinin 64 MP çözünürlüğündeki ve f/2.0 diyafram açıklığındaki geniş açılı bir ana kamerayla beraber geldiğini söylüyor. Şirketin açıklamalarına göreyse 64 MP’lik bu ana kameraya ise 123 derece görüş açısı sunan 12 MP ultra geniş açı, 5 MP makro ve 5 MP derinlik sensörleri eşlik ediyor. Ayrıca tüm bu özelliklere ev sahipliği yapan cihazın ön tarafındaysa 32 MP çözünürlüğündeki bir selfie kamerası da bulunuyor.

Ayrıca A52’nin 64 MP’lik ana kamerası OIS desteği sayesindeyse daha net görüntüler elde etmemize yardımcı oluyor. Bununla beraber ışık emilimini artırmak için eklenen 4X deklanşör pozlama özelliğine de sahip olan telefon, loş ortamlarda da canlı ve net görüntüler çekmenize olanak sağlıyor. 64 MP lenste 4 pikseli daha büyük tek bir pikselde birleştirmek ve görüntüye daha fazla ışık eklemek için tetra bağlama teknolojisi kullanılıyor. Bu sayede Gece Modunda düşük ışıkta aynı anda çekilen 12 fotoğraf tek bir parlak ve keskin görüntüde birleştiriliyor. Böyle düşük ışıklı ortamlarda en doğal fotoğraflar ortaya çıkıyor.

Samsung Galaxy A52 özellikleri ve fiyatı
Samsung Galaxy A52 özellikleri ve fiyatı

Samsung Galaxy A52 Fiyatı

Samsung Galaxy A52 fiyatı da düzenlenen etkinlik sırasında resmi olarak açıklandı. Özellikleriyle dikkat çeken telefonun başlangıç fiyatı 350 Euro olarak belirlendi.