Anasayfa Haber Asus ZenFone 8 Mini Özellikleri Ortaya Çıktı

Asus ZenFone 8 Mini Özellikleri Ortaya Çıktı

asus zenfone 8 mini özellikleri

Asus’un yeni akıllı telefonu ZenFone 8 Mini, Snapdragon 888 işlemciye ve 120 Hz ekrana sahip olabilir.

Asus ZenFone 8 Mini, bir rapora göre 5.92 inç 120 Hz yenileme hızına sahip ekran ve Qualcomm Snapdragon 888 SoC ile piyasaya sürülebilir. XDA Geliştiricileri, Asus ROG Phone 5’in çekirdek kaynak kodunda ve aygıt yazılımında “SAKE”, “PICASSO” ve “VODKA” kod adlarına sahip üç akıllı telefona ait referanslar bulduklarını ve bu referansların birden fazla ZenFone 8 akıllı telefon modelini işaret ettiğini söylüyor.

XDA Geliştiricilerinin raporuna göre, yukarıda bahsedilen kod adlarının yanı sıra Asus ROG Phone 5’in çekirdek kaynak kodları, “SAKE_PLUS” ve “VODKA_PLUS” kod adlarına da referanslar içeriyor. Ancak bu telefonlardan hangisinin Asus ZenFone 8 serisine ait olduğu konusunda bir netlik bulunmuyor. Kod adı “SAKE” olan telefon, Asus yazılımında “küçük telefon” olarak anıldığı için bu kodun Mini varyantına ait olduğu söyleniyor. Raporda ayrıca, Asus ZenFone 8 ve Asus ZenFone 8 Flip’e yapılan açık referansların, Asus PixelMaster Camera uygulamasının en son sürümünde de tespit edildiğinden bahsediliyor ancak burada ZenFone 8 Mini ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknik özellikler söz konusu olduğunda, rapora göre iddia edilen ZenFone 8 Mini’nin 120 Hz yenileme hızına sahip 5.92 inç Full HD+ OLED ekrana sahip olduğu söyleniyor. Ayrıca  kodda iki kamera sensörünün de referansına yer verilmiş. Bunlardan biri 64 MP Sony IMX686 ve diğeri Sony IMX663. Kod adı “PICASSO” olan akıllı telefonun ise 6.67 inç Full HD+ Samsung OLED panele sahip olduğu belirtiliyor.

Son olarak, bu raporların doğru olup olmadığının önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklamalar ile belli olacağını belirtelim.