Anasayfa Haber AMD, Madencilik Performansını Sınırlamayı Planlamıyor

AMD, Madencilik Performansını Sınırlamayı Planlamıyor

AMD Madencilik

NVIDIA’nın RTX 3060 ile başlattığı madencilik performansı kısıtlama politikası AMD tarafında uygulanmayacak.

AMD, ekran kartlarının madencilik performansını sınırlamak gibi bir planlarının olmadığını açıkladı. Bildiğiniz üzere NVIDIA, RTX 3060 ekran kartında Ethereum madenciliği sınırlaması uygulamıştı. Hatta gelecekte sunulacak ürünlerde de bu sınırlamanın uygulanması düşünülüyor. Öte yandan, şirketin bunu kendi yayınladığı beta sürücüsü ile bozduğunu da hatırlatmak isteriz.

AMD Ürün Müdürü Nish Neelolajonan, PC Gamer ile gerçekleştirdiği söyleşide,RDNA oyun için sıfırdan tasarlandı ve RDNA 2 bunu ikiye katladı. Bununla kastettiğim, oyunda çok özel bir isabet oranına ulaşmak için Infinity Cache ve daha küçük bir veri yolu genişliği dikkatlice seçildi. Bununla birlikte, madencilik özellikle daha yüksek bant genişliği ve veri yolu genişliğinden hoşlanıyor veya ölçekleniyor, bu nedenle madenciliğin kendisi için mimari bir düzeyde sınırlamalar olacak.”

Radeon RX 6700 XT, NVIDIA’nın kartına uygulanan sınırlayıcı kaldırma geliştirici sürücüsü ile RTX 3060 ile yaklaşık aynı Ethereum madencilik performansını sunuyor. Ek olarak, AMD’nin amiral gemisi RX 6900 XT (55-64 MH/s), RTX 3080 (~85 MH/s) veya RTX 3090 (120MH/s’ye kadar) ile yarışacak düzeyde değil.

Neelalojanan, AMD’nin madencilik sınırlayıcıları için herhangi bir planı olmasa da oyunculara öncelik verdiklerinin altını çiziyor ve şunları sözlerine ekliyor: “Tüm optimizasyonumuz her zaman olduğu gibi önce oyun olacak ve her şeyi oyun için optimize ettik. Açıkçası oyuncular bundan bir ton fayda sağlayacak ve madencilik iş yükü için ideal olmayacak.”