Anasayfa Haber Windows 10 21H1 Insider ISO Dosyaları Kullanıcılara Sunuldu

Windows 10 21H1 Insider ISO Dosyaları Kullanıcılara Sunuldu

2021’in ilk çeyreğinde duyurulan Windows 10 21H1 ISO dosyaları Insider kullanıcılarının hizmetine açıldı.

İlk duyurulduğu günden beri Windows 10 21H1 betasını test etmeyi bekliyorsanız artık bekleyişiniz sona erdi. Microsoft, Beta kanalında Windows 10 Insider Preview 19043’ün ISO’larını yayınladı. Ancak bunu Windows 10 21H1’in “önizlemesi” olarak adlandırmak bile zor.

Özellik güncellemesinin kendisi, yapı numarasını bir araya getiren ve bazı özellikleri aydınlatan bir etkinleştirme paketidir. Etkinleştirme paketinin haricinde, Windows 10 21H1, hem 20H2 hem de 2004 sürümleriyle tam olarak aynı yapıyı taşıyor.

Ayrıca güncellemenin temel olarak köklü bir değişiklik veya yenilik getirmediğini belirtelim. Küçük denilebilecek değişiklikler ise şu şekilde;

  • Windows Hello çoklu kamera desteği: Böylece varsayılan bir Hello kamerası ayarlayabilirsiniz.
  • Windows Defender Uygulama Koruması ve Windows Yönetim Araçları Grup İlkesi Hizmeti iyileştirmeleri.

Bunun neden bu kadar küçük bir güncelleme olduğuna gelince, Microsoft bu konuda Covid-19’u suçluyor. Şirket, bu kadar insanın hala evden çalıştığını ve işlerini aksatmak istemediğini söyledi. Bu arada Windows 10X’in geçen sonbaharda RTM’ye geçmesi gerekiyordu ancak o da bu bahara ertelendi.

Son olarak, Windows 10 21H1’in temiz bir sürümünü edinmek isterseniz, ISO’yu Microsoft web sitesinden indirebilirsiniz. Buna ek olarak Windows Server, Windows SDK, Windows WDK ve Windows EWDK’nın yeni önizleme yapılarının (20308 yapıları) da mevcut olduğunu hatırlatalım.