Anasayfa Haber Donald Trump Kendi Sosyal Ağını Kuruyor

Donald Trump Kendi Sosyal Ağını Kuruyor

Donald Trump’ın sosyal ağı “iki ila üç ay” içinde yayına başlayabilir.

Kıdemli Trump danışmanı Jason Miller, Fox News’den Mediabuzz’a 45. başkanın “kendi sosyal ağı” ile “muhtemelen yaklaşık iki veya üç ay içinde” sosyal medyaya döneceğini söyledi. Miller, hizmetin Twitter’a mı yoksa Facebook’a mı daha yakın olacağı gibi ayrıntılara girmedi ancak bunun “oyunu yeniden tanımlayacağını” ve on milyonlarca kullanıcıyı çekeceğini belirtti.

Miller, “Bu, sosyal medyada en revaçta olacağını düşündüğüm şey” dedi. “Oyunu tamamen yeniden tanımlayacak ve herkes Başkan Trump’ın ne yaptığını görmek için bekleyecek ve izleyecek, ancak bu sadece kendi platformunda olacak.”

Facebook, Twitter, Instagram ve Snapchat gibi büyük sosyal medya platformları, Trump’ın hesapları şiddeti kışkırtmak için kullandığını iddia ederek Ocak ayındaki Capitol isyanlarının ardından sitelerinde paylaşım yapmasını engellemişti.

Parler ve Gab gibi Twitter alternatifleri, muhafazakar eğilimli platformlar için bir izleyici kitlesi olduğunu göstermiş olsa da, en büyük olay Donald Trump’ın kendi sosyal ağını yaratması olabilir. Apple, Google ve Amazon daha önce Parler’ı yasaklamıştı. Bu bağlamda Google ve Amazon’un, Microsoft ile birlikte Trump’ın sosyal ağını bulut hizmetlerinde barındırması pek olası değil.

Deadline, Stripe ve Shopify’ın Trump ve ona bağlı mağazalarla bağlarını kestiğini, bu nedenle yeni platformu için bir ödeme sistemi bulmanın da sorunlu olabileceğini belirtiyor.

Trump aynı zamanda, Twitter’ın bazı tweet’lerine doğruluğu tartışmalı etiketi yapıştırmasına bir yanıt olarak, görev süresi boyunca öne sürdüğü İletişim Ahlakı Yasası’nın 230. bölümündeki sınırlamalarla da uğraşmak zorunda kalabilir. Kısım 230, internet şirketlerinin kullanıcı içeriğinden sorumlu olmasını engelliyor. Bu yürürlükten kaldırılırsa, Trump, kullanıcıların sitesinde paylaştığı gönderiler, videolar ve resimler için davalarla karşılaşabilir.