Anasayfa Haber Valve, Steam Next Fest’i Duyurdu

Valve, Steam Next Fest’i Duyurdu

Steam Next Fest

Valve, Steam Oyun Festivali’nin ismini Steam Next Fest olarak değiştirdi.

Bildiğiniz üzere Steam, yılın belirli dönemlerinde Oyun Festivali adında etkinlikler düzenliyor. Sezonluk olarak düzenlenen bu etkinliklerde geliştirilme aşamasında olan oyunlar oyuncuların huzuruna sunuluyor. Bir sonraki etkinliğin ne zaman düzenleneceği oyuncular tarafından merak edilirken, Valve ise kısa bir süre önce söz konusu etkinlikle ilgili önemli bir duyuruda bulundu. Firma yaptığı açıklama ile sezonluk olarak düzenlenen Oyun Festivali’nin adını Steam Next Fest olarak değiştirdi. Aynı zamanda Valve bir sonraki etkinliğin ne zaman düzenleneceğini de açıkladı.

Firma tarafınca yapılan açıklamaya göre bir sonraki etkinliğin 16-22 Haziran tarihleri arasında düzenleneceğini görüyoruz. E3 2021 etkinliğinin düzenleneceği tarihe denk gelen bu etkinlikteyse yine oyunculara geliştirme aşamasında olan oyunların demosu gösterilecek.

Şimdilik, 16-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikte hangi oyunların gösterileceği bilinmiyor. Ancak, önceki etkinliklerde olduğu gibi yeniden yüzlerce oyunun demosunun oyunculara sunulacağını söyleyebiliriz.

Bildiğiniz üzere Steam Oyun Festivali ilk olarak The Game Awards 2019‘da gerçekleştirilmişti. O dönem oyuncuların büyük ilgisi ile karşı karşıya kalan etkinlik ise yılın belli dönemlerinde düzenli olarak gerçekleştirilmeye başladı. Son olarak 3-9 Şubat tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte 500’ü aşkın oyunun demosuna yer verilmişti.