Anasayfa Video ViewSonic VX2718-PC-mhd Monitörde Forza Horizon 4 Oynuyoruz!

ViewSonic VX2718-PC-mhd Monitörde Forza Horizon 4 Oynuyoruz!

Yüksek hızlı ama uygun bütçeli bir oyuncu monitörü arayanlar için ViewSonic VX2718-PC-mhd modelinin ne kadar uygun olduğunu görmek istedik ve bir yarış oyunu açtık!

Hızlı otomobillerden ve yarışmaktan hoşlanıyorsanız, bilgisayar oyunları bu keyfi ucuza yaşamanın yegane yolu diyebiliriz. Bu konuda seçenekler de az değil, mesela Forza yarış oyunu serileri hem PC, hem de konsollarda en tutulan oyunlar arasında geliyor.

Tabii burada ayrımı iyi yapmak gerekiyor, maksadınız daha gerçekçi bir “simülasyon” deneyimi yaşamaksa o zaman Forza Motorsport serisini takip edeceksiniz demektir. Ama gerçekçilikten çok hız hissine ve açık yollarda araç kullanmaya meraklıysanız, o vakit size Forza Horizon serileri hitap edecektir.

ViewSonic VX2718-PC-mhd Amazon fiyatı için tıklayınız

Nitekim Forza Horizon serisinin son oyunu olan Forza Horizon 4’ün en kapsamlı sürümü Steam üzerinden indirimli satışa çıkar çıkmaz Recep da hemen bir tane aldı. Technopat videolarında sık sık testler için kullandığımız oyunlara devamlı yenilerini eklemek hep yaptığımız bir şey. Tabii arada zaman bulunca bunları keyif için açıp oynadığımız da oluyor!

Hızlı Oyuna Hızlı Monitör!

Forza Horizon 4 oynamak için biraz güçlü bir PC ya da yeni nesil bir konsol gerekiyor tabii ki, ancak bunun yanında bir de hızlı monitör gerekiyor. Çoğu kullanıcı bütçesinin büyük bölümünü PC kasasının içine harcamayı tercih eder. Fakat en güçlü ekran kartı bile sadece bağlandığı monitörün performansı kadar kaliteli görüntü verir.

Modern oyunları, özellikle de Forza Horizon 4 gibi hızlı otomobillerin konu alındığı bir oyunu zevkle oynamak istiyorsanız, o zaman monitör konusunu da dikkate almanız gerekiyor. Neyse ki oyuncu monitörü pazar eskisinden çok daha geniş bir çeşitliliğe sahip. Üstelik hızlı ve kaliteli bir oyuncu monitörü almak için çok büyük bütçe ayırmak da gerekmiyor.

Forza Horizon 4’ü Technopat ofisinde ilk kez oynamak için ekran yenileme hızı yüksek ama fiyatı nispeten düşük bir monitör seçmeye karar verdik. Oyunu gerçekten de ilk defa oynadığımızı da videodaki sürüş acemiliğimizden anlayabilirsiniz!

ViewSonic VX2718-PC-mhd

Bunun için seçtiğimiz monitör ViewSonic VX2718-PC-mhd modeli oldu. Bu model 27 inçlik ekranda 1080p çözünürlük ve 165 Hz ekran yenileme hızı sunuyor. Üstelik bunu 2.000 TL sınırının hayli altında kalarak yapıyor.

Çoğu kullanıcı için bu fiyat sınırı hayli önemli, her ne kadar 2K monitörlerin sayısı artmış olsa da, 1080p monitörler halen önemli bir konumdalar. Özellikle ekran kartınız çok üst seviye değilse, 1080p çözünürlükte yüksek grafik detay ve ekran hızına ulaşmak çok daha rahat bir performans sağlıyor.

ViewSonic VX2718-PC-mhd modeli, 27 inçlik kavisli bir ekranda 1080p çözünürlüğü 165 Hz hızda sağlayarak, nispeten düşük bütçeli bir çözüm arayanlara hitap ediyor. Firma bunu sağlayabilmek için bir oyuncunun kesinlikle ihtiyacı olmayan her noktada tasarrufa gitmeyi seçmiş.

Monitör standında pahalı malzemeler ve karmaşık artistik tasarımlar kullanılmamış. Monitör kasası da daha pahalı modellerin aksine RGB ışıklandırmalar ya da benzeri maliyet artıran unsurlardan arındırılarak hayli sade bir tasarım benimsenmiş. Ayrıca çoğu oyuncunun pek kullanmayacağı türden bağlantı portlarına da yer verilmemiş. Fakat yeri dar olan kullanıcılar için monitöre bir çift hoparlör eklemeyi de ihmal etmemişler.

Oyun Deneyimi

Videomuzda da rahatça görebileceğiniz üzere ViewSonic VX2718-PC-mhd ile hızlı ve modern bir yarış oyununu gayet verimli bir biçimde oynamak mümkün oluyor. Yüksek yenileme hızı sayesinde grafikler akıcı ve tepkime süresi oyuncuyu rahat ettirecek kadar düşük.

Oyunu test ettiğimiz sistemde RTX 2080Ti ekran kartı vardı. Videodan da görebileceğiniz üzere bu ekran kartının gücü çok fazla bile kalıyor. Bu da daha düşük seviye bir ekran kartıyla bile rahatça 165 Hz ekran hızından faydalanmanız mümkün olacaktır.

ViewSonic VX2718-PC-mhd 2.000 TL’nin hayli altında kalan fiyatının karşılığını fazlasıyla veren bir monitör diyebiliriz. Eğer yeni ve hesaplı bir gaming monitör arıyorsanız, bu model ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayabilir. Tabii Forza Horizon 4 gibi oyunlarda ustalaşmak ve bizim gibi devamlı tarlalara çıkmadan yarışabilmek ise sizin becerinize kalıyor!