Anasayfa Haber Xiaomi Mi 11 Ultra Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Xiaomi Mi 11 Ultra Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Xiaomi Mi 11 Ultra özellikleri ve fiyatı

Kamera özellikleri ile dikkat çeken ve ikincil bir ekrana da sahip olan Xiaomi Mi 11 Ultra sonunda resmi olarak duyuruldu.

Xiaomi Mi 11 Ultra, bildiğiniz gibi son zamanlarda çeşitli sızıntılarla gündeme geliyordu. Son yapılan sızıntılarda da arka tarafından ikincil bir ekrana sahip olduğunu gözlemlediğimiz model, bugün Çin’de düzenlenen lansmanla birlikte nihayet resmiyet kazandı. Xiaomi tarafından dünyanın en iyi kameralı telefonu olarak lanse edilen Mi 11 Ultra, güçlü donamıyla da akıllı telefon sektörüne damgasını vuruyor. Peki, Xiaomi Mi 11 Ultra fiyatı ve özellikleri ile bizlere neler sunuyor? İşte karşınızda öne çıkan Xiaomi Mi 11 Ultra özellikleri!

Xiaomi Mi 11 Ultra Özellikleri

Xiaomi, geçtiğimiz yıl  piyasaya sürmüş olduğu Mi 10 Ultra modeliyle kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştı. Şimdi de Mi 11 Ultra bir modelliyle karşımıza çıkan teknoloji devi, yine üst düzey kamera özelliklerini bizlere sunuyor. Yeni nesil cihazın kamera özelliklerine geçmeden önce dilerseniz teknik özelliklerinden hızlıca bahsedelim.

Xiaomi’nin yeni nesil amiral gemisi daha önceki sızıntılarda da belirtildiği gibi 6.81 inç büyüklüğündeki Super AMOLED ekranın üzerine kuruluyor. 120Hz yenileme hızına ev sahipliği yapan bu ekran aynı zamanda serinin Pro modelinde olduğu gibi WQHD+ çözünürlük değerine de sahip. Bununla beraber 480Hz’lik bir dokunmatik örnekleme hızıyla da ön plana çıkan 2K AMOLED ekran ayrıca ekran altı bir parmak izi okuyucusunu da bünyesinde barındırıyor.

Xiaomi Mi 11 Ultra ikinci ekran
Xiaomi Mi 11 Ultra ikinci ekran

Bunun haricinde cihazın arka tarafındaysa bizleri 1.1 inçlik ikincil bir AMOLED ekran karşılıyor. 126×294 piksel çözünürlüğündeki bu ekranla beraber kullanıcılar ultra geniş açılı kamerayı kullanarak selfiler çekebiliyor ve bu ekrandan cihazın pil durumunu ve gelen bildirimleri de takip edebiliyor.

Xiaomi’nin amiral gemisi gücünü ise 5 nm Snapdragon 888 işlemcisinden alıyor. 8 çekirdekli bir mimariye sahip olan bu işlemciye ise grafik tarafındaki gerekli olan gücü Adreno 660 GPU sağlıyor. Android tarafındaki en güçlü amiral gemisi işlemcisineyse 8/12 GB RAM ve 256/512 GB dahili hafıza seçenekleri eşlik ediyor. Aynı zamanda serinin yeni nesil telefonda Pro modelde olduğu gibi 67W kablolu ve kablosuz hızlı şarj destekli 5.000 mAh boyutundaki bir batarya yer almış.

Xiaomi Mi 11 Ultra Kamera Özellikleri

Serinin Ultra modelinde Pro modeldeki gibi 50 MP Samsung ISOCELL GN2 sensörüne yer verilmiş. Ancak, söz konusu telefon ultra geniş açı ve periskop telefoto kameralarıyla serinin Pro modelinden ayrılıyor.

Bu kısımdaysa Xiaomi yetkililerinin paylaşmış olduğu bilgilere göre, serinin tepe modeli OIS destekli 48 MP Sony IMX586 ultra geniş açı ve 48 MP’lik Sony IMX586 5X periskop telefoto kameralarına da ev sahipliği yapıyor. Bu açıdan kamera özellikleri ile oldukça iddialı bir duruş sergilen Mi 11 Ultra’nın ayrıca 120X hibrit yakınlaştırma yeteneğine de sahip olduğu belirtiliyor.

Bu üçlü arka kamerayla beraber DxOmark‘tan toplamda 143 puan almayı da başaran Mi 11 Ultra, ayrıca Huawei’nin Mate 40 Pro Plus modelini de geride bırakıyor.

Xiaomi Mi 11 Ultra kamera özellikleri

Xiaomi Mi 11 Ultra Fiyatı

Xiaomi Mi 11 Ultra fiyatı ile de dikkat çekiyor. Harman Kardon ses sistemine, 10W tersten hızlı şarj desteğine ve Wi-Fi 6E ile 5G gibi bağlantı özelliklerine de sahip olan telefonun fiyatı ise 910 dolardan başlıyor. Tabi, bu fiyatın cihazın Çin’deki satış fiyatına göre çevrildiğini de belirtelim. Cihazın küresel fiyatları belirtilen bu fiyatların bir tık üstünde olabilir.

  • 8 GB RAM + 256 GB dahili hafıza – 910 dolar
  • 12 GB RAM + 256 GB dahili hafıza – 989 dolar
  • 12 GB RAM + 512 GB dahili hafıza 1.070 dolar