Anasayfa Haber CD Projekt RED, Cyberpunk 2077’nin Sorunlu Çıkısından Sonra Stratejisini Değiştiriyor

CD Projekt RED, Cyberpunk 2077’nin Sorunlu Çıkısından Sonra Stratejisini Değiştiriyor

CD Projekt RED Cyberpunk 2077

CD Projekt RED, Cyberpunk 2077’nin sorunlu çıkının ardından oyun geliştirme ve pazarlama stratejilerinde radikal kararlara imza atacağını açıkladı.

The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077 oyunları ile popülerlik kazanan CD Projekt RED, gelecekteki yol haritası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Polonyalı oyun geliştiricisi yapmış olduğu açıklamada aynı zamanda Cyberpunk 2077’nin sorunlu çıkışının ardından özellikle pazarlama stratejisi konusunda bazı radikal değişiklere imza atacağının sinyalini verdi.

Bildiğiniz üzere Cyberpunk 2077 ilk olarak 2013 yılında yayınlanan bir kısa tanıtım videosu ile beraber duyurulmuştu. Bu süre zarfı içerisindeyse ara ara yayınlanan fragmanlarla oyuncuların nabzını tutan Polonyalı geliştirici, doğal olarak beklentileri de üst seviyeye çıkartmıştı. Şirketin bu stratejisi Cyberpunk 2077’nin ön sipariş rakamlarına başarılı bir şekilde yansımış olsa da, oyunun sorunlu çıkışıyla beraber ters tepti. Oyundaki hatalar o kadar fazlaydı ki söz konusu yapım için peş peşe iade haberleri de gelmeye başlamıştı. Yaşanan bu gelişmelerden sonra oyuncuların tepkisi ile karşı karşıya kalan firma, aynı zamanda hisse değerlerinde de büyük kayıp yaşadı.

Tüm bu yaşananlardan ders aldıklarını ifade eden geliştirici stüdyo, pazarlama konusundaki stratejilerini değiştireceklerini belirtiyor. Cyberpunk 2077’de olduğu gibi uzun reklam kampanyalarının sorun yaşattığının farkında olduğunu söyleyen firma, önümüzdeki süreçte piyasaya sürecekleri oyunlarda daha kısa reklam kampanyaları düzenleyeceklerini, böylece süreci de daha rahat bir şekilde yönetebileceklerini dile getirdi.

Reklam stratejilerinin yanı sıra gelecek planları hakkında da bir takım açıklamalarda bulunan stüdyo, 2022 yılından itibaren aynı anda birden fazla AAA yani yüksek bütçeli oyunlar geliştirmeye başlayacağını da müjdeledi. Şimdilik, bu yüksek bütçeli oyunların ne olacağı bilinmiyor. Fakat bahsi geçen bu oyunlardan birinin yeni The Witcher oyunu olduğu tahmin ediliyor.