Anasayfa Haber iPhone 13 Pro Max, f/1.5 Diyaframa Sahip Geniş Açılı Kamera İle Gelebilir

iPhone 13 Pro Max, f/1.5 Diyaframa Sahip Geniş Açılı Kamera İle Gelebilir

iPhone 13 Pro Max f/1.5 geniş açılı kamera

Bu yılın sonuna doğru tanıtılması beklenen iPhone 13 Pro Max, gelişmiş kamera özellikleri ile ön plana çıkabilir.

Apple ürünleriyle ilgili yapmış olduğu analizlerle tanınan Ming-Chi Kuo, bu yıl tanıtılacak olan iPhone 13 Pro Max’in bazı kamera özelliklerini kullanıcılarla paylaştı. Kuo’nun raporuna göre iPhone 13 Pro Max, f/1.5 diyaframa sahip olan geniş açılı ana kamerayla beraber gelebilir.

Bildiğiniz üzere daha önceden paylaşılan raporlarla beraber Apple’ın bu yıl da dört farklı iPhone modeliyle beraber karşımıza çıkacağı ifade edilmişti. Bu modellerin ise iPhone 13 mini, 13, 13 Pro ve 13 Pro Max şeklinde sıralanacağı söyleniyor.

Serinin yeni modelleriyle beraber Apple’ın ne gibi yeniliklere imza atacağı kullanıcılar tarafından merak edilirken bugün ise Kuo, yeni iPhone modelleri hakkında önemli bir rapor yayınladı. Bu rapordaysa iPhone 13 serisinin kamera özelliklerine değinen ünlü analist serinin Mini, Standart ve Pro modelinin f/1.6 diyafram genişliğine sahip ve yedi bileşenli geniş açılı lensle beraber geleceğini dile getirdi. iPhone 13 Pro Max modelinin de 7P (yedi bileşenli) geniş açılı bir lense ev sahipliği yapacağını dile getiren Kuo, söz konusu bu lensin ise f/1.5 diyafram açıklığına sahip olacağını söyledi.

Özellikle 13 Pro Max’in düşük ışıklı ortamlarda oldukça iyi bir performans sergileyeceğini belirten Kuo, ayrıca f/1.5 diyaframa sahip olan bu geniş açılı kameranın serinin önceki modellerine kıyasla daha iyi bir portre deneyimi sunacağına da dikkat çekiyor. Bunun haricinde yeni iPhone modellerinde Sunny Optical tarafından üretilen lenslere de yer verileceğini vurgulayan Kuo, söz konusu bu lenslerin halihazırda iPhone 13 üzerinde test edildiğini de belirtmiş.

Son olarak, Apple’ın iPhone 13 serisinde kamera haricinde hangi yenilikleri kullanıcılara sunacağı bilinmiyor.