Anasayfa Haber Opera, Apple M1 İşlemci İçin Destek Sunmaya Başladı

Opera, Apple M1 İşlemci İçin Destek Sunmaya Başladı

Opera Apple M1

Opera da Apple M1 işlemci için destek sunan internet tarayıcılar kervanına katıldı.

Opera Software, Opera internet tarayıcısının bundan böyle yerel olarak Apple M1 işlemcisini desteklediğini duyurdu. Şirket bu sayede Opera’nın önceki sürümüne göre 2 kat daha hızlı hale geldiğini ifade ediyor. Tarayıcının son sürümü ayrıca kullanıcıların özel klavye kısayolları oluşturmasını ve Opera’nın çeşitli özelliklerine çok daha hızlı erişmesini mümkün hale getiriyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında Apple tarafından ARM tabanlı yeni Apple M1 işlemci ile birlikte gelen birkaç yeni Mac modeli piyasaya sürülmüştü. Intel işlemcilerinden geçişle birlikte Apple, Intel işlemciler için tasarlanmış programların Apple M1’de çalışmasını sağlayacak Rosetta 2 adında bir uyumluluk katmanı sunmuştu. Mozilla, başlangıçtan bu yana Firefox için M1 desteğini ekledi ve Google da Chrome‘a destek ekledi. Şimdi Opera da M1’i desteği kazanmış durumda.

Opera güncellemesi ile gelen bir diğer özellik Player, Flow ve Crypto Wallet‘a kolayca erişmenizi sağlayan özel kısayollar oluşturma yeteneği. Kısayolları ayarlamak için kenar çubuğunun altındaki üç nokta simgesini tıklamanız, ardından özelliğin yanındaki üç nokta simgesini tıklamanız ve Kısayolları Yapılandır seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Opera’nın son sürümü Windows, macOS ve Linux için yayınlandı. Ayrıca, Güncelleme ve Kurtarma‘ya gidip Güncellemeleri Kontrol Et ile güncelleme yapmanız da mümkün.