Anasayfa Haber Sony, Yeni Xperia Modelleri İçin Tarih Verdi

Sony, Yeni Xperia Modelleri İçin Tarih Verdi

Sony yeni Xperia modelleri

Sony, yapmış olduğu paylaşımla beraber yeni Xperia modellerinin tanıtılacağı tarihi açıkladı.

Piyasaya sürmüş olduğu akıllı telefonlar ile bir türlü istediği satış rakamlarına ulaşamayan Sony, kısa bir süre önce yapmış olduğu paylaşımla beraber yeni Xperia modelleri için tarih verdi. Bu doğrultudaysa Sony, 14 Nisan Çarşamba günü YouTube kanalı üzerinden düzenleyeceği canlı yayınla beraber yeni ürünlerini tanıtacağını duyurdu.

Şimdilik, Sony’nin bu etkinlikte hangi ürünleri tanıtacağı bilinmiyor. Ancak, şirkete yakın kaynaklarca elde edilen bilgilere göre bu modellerin Xperia 1 III ve Xperia 10 III olacağı tahmin ediliyor.

Sony yeni Xperia modelleri

Xperia 1 III’ün 6.5 inç boyutundaki 4K HDR OLED ekranla beraber gelmesi bekleniyor. Aynı zamanda metal bir çerçeveye de ev sahipliği yapacağı ifade edilen modelin üçlü arka kurulumuna da sahip olacağı bildiriliyor.

Bunun haricinde 14 Nisan’daki etkinlikte tanıtılacağı ön görülen Xperia 10 III’ün de 6 inçlik bir ekranın üzerine kurulacağı, Snapdragon 765G işlemcisinden güç alacağı ve 6 GB RAM’a sahip olacağı belirtiliyor. Söz konusu modelin 12 MP ana ve 8 MP’lik ultra geniş açılı kameralarının haricinde 8 MP’lik bir selfie kamerasını da bünyesinde barındıracağı ileri sürülüyor.

Ayrıca Sony’nin bu etkinlikte yeni bir Xperia Compact modelini de duyuracağı iddia edilmiş. 5.5 inçlik bir ekrana ev sahipliği yapacağı söylenen bu modelinse Japonya pazarına özel olacağı da ifade ediliyor.