Anasayfa Haber Yeni Edge Chromium Tarayıcısı Xbox Series X’te Nasıl Çalışıyor?

Yeni Edge Chromium Tarayıcısı Xbox Series X’te Nasıl Çalışıyor?

Yayınlanan video ile beraber yeni Edge Chromium tarayıcısının Xbox Series X’te nasıl çalıştığı gözler önüne serildi.

Xbox kullanıcılarına daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunmak için bir süredir çalışmalarına devam eden Microsoft, bildiğiniz üzere Chromium tabanlı yeni Edge tarayıcısını Xbox konsollarında test etmeye başlamıştı. Yeni Edge Chromium tarayıcısı ise Alpha Skip-Ahead grubunda yer alan Xbox One ve Xbox Series X/S kullanıcılarının erişimine sunulmuştu. Yeni Edge tarayıcısının Xbox’ta nasıl çalışacağını merak edilirken, bugün ise The Verge editörü Tom Warren yayınlamış olduğu videoyla beraber henüz test aşamasında olan tarayıcının nasıl bir kullanıcı deneyimi sunduğunu gözler önüne serdi.

Yeni Edge tarayıcısı ile Xbox Series X üzerinden Discord, Google Stadia ve GeForce NOW’u çalıştırdığını ifade eden Warren, halihazırda test aşamasında olan tarayıcının bazı işlevselleri yerine getiremediğini belirtiyor. Bu kısımdaysa karşılaştığı sorunlara değinen editör, Discord’un yeni Edge Chromium tarayıcısı ile Xbox Series X’te çalıştığını ancak, mikrofon özelliğinin şimdilik kullanılamadığını söylüyor. Aynı zamanda tarayıcı üzerinden Discord sunucularına katılabildiğine dikkat çeken Warren, yazılı olarak iletişim kurabildiğini de vurguluyor.

Yeni Edge Chromium tarayıcısı

Bununla beraber yayınlamış olduğu videoda Xbox Series X’te Google Stadia ve GeForce NOW deneyimlerinden de kısaca bahseden editör, bu doğrultudaysa Stadia’dan Destiny 2’yi GeForce NOW üzerinden de Cyberpunk 2077’yi çalıştırıyor. Her iki oyununda tarayıcı üzerinden sorunsuz bir şekilde çalıştığını gözler önüne seren Warren, güncellemelerle beraber yeni Edge tarayıcısının Xbox kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunacağını da söylüyor.

Halihazırda test aşamasında olan bu tarayıcının şimdilik ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak şirkete yakın kaynaklarca paylaşılan bilgilere göre bahsi geçen Chromium tabanlı Edge sürümünün en kısa süre içerisinde tüm Xbox kullanıcılarının erişimine açılması bekleniyor.