Anasayfa Haber LG Akıllı Telefon İşini Resmen Bırakıyor

LG Akıllı Telefon İşini Resmen Bırakıyor

LG Akıllı Telefon

LG sonunda akıllı telefon sektörüne veda edeceğini resmi olarak duyurdu.

Aylardır süren iddiaların ardından LG beklenen açıklamasını yaptı. Buna göre LG, akıllı telefon sektörüne resmen veda ediyor. Akıllı telefon sektörünü “inanılmaz derecede rekabetçi” olarak adlandıran şirket, cihazlarının mevcut envanterini satmaya devam edecek ve ardından elektrikli araç bileşenleri, bağlı cihazlar, akıllı evler, robotik, yapay zeka ve B2B çözümleri gibi diğer işlerine odaklanacak. Ek olarak LG, 6G gibi mobil teknolojiler geliştirmeye devam edeceğini de paylaşıyor.

Şirket, akıllı telefon sektöründe son yıllarda ciddi anlamda mücadele verirken birçok yenilikçi ürün sunmayı da ihmal etmedi. LG G3, QHD ekranlı ilk telefondu ve 2014’te lazer otofokus özelliğine sahipti. 2014’te ayrıca, kelimenin tam anlamıyla esneyebilen kavisli bir ekrana sahip olan G Flex tanıtılmıştı. Daha sonra G Flex 2 amiral gemisi bir işlemci ve kırılması zor ekranla birlikte, plastik gövdesinde çizikleri iyileştirecek bir kaplama bulunduruyordu.

LG G5 ise pek popüler olamadı ancak modüler bir tasarıma ve aksesuarlara sahip olmasıyla dikkat çekti. Kısayollar, bildirimler ve daha fazlası için üstte ikinci, daha küçük bir ekrana sahip bir telefon olan LG V10 da yine farklı olmayı başardı. LG daha uzun telefonlar yapmaya başladığında V30‘da bu gibi benzersiz özellikler kayboldu.

LG, 31 Temmuz tarihinde sektöre veda etmiş olacak. Bazı mevcut modellerin bu tarihten sonra da hala satışının süreceği belirtiliyor.