Anasayfa Haber NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti Geri Dönebilir

NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti Geri Dönebilir

NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti geri

NVIDIA’nın Pascal tabanlı GeForce GTX 1080 Ti üretimine yeniden başladığı ve ekran kartının geri dönebileceği söyleniyor.

NVIDIA tarafından bugüne kadarki en iyi ekran kartlarından birisi olarak gösterilen GeForce GTX 1080 Ti modelinin tekrar tedarik edilmeye başlanabileceği ileri sürüldü. Quasar Zone adlı bir forumdaki kullanıcılardan birinin eski 1080 Ti ekran kartını arıza sebebiyle değişime gönderdikten sonra kendisine yeni üretilmiş bir GeForce GTX 1080 Ti geldiğini söylemesi ise bu iddianın kaynağı oldu.

Amiral gemisi Pascal ekran kartı GeForce GTX 1080 Ti’nin piyasaya sürülmesinden bu yana 4 yıldan fazla zaman geçti. Pascal GP102 GPU tabanlı GTX 1080 Ti, önceki Maxwell nesli amiral gemilerine göre ciddi bir performans artışı sundu. AMD’nin buna tek cevabının sadece GTX 1080 ile rekabet edebilen Vega 64 olmasıyla şirket ciddi bir başarı elde etti. AMD’nin NVIDIA’ya ciddi bir yanıt sunması ise birkaç yıl sürdü. AMD geçen yılın sonunda Big Navi GPU‘ları ile yüksek performans tutkunları için oyun ekran kartı segmentinde rekabetçi bir geri dönüş yaptı.

Hala başarılı bir performans sergileyen ekran kartının geri dönüş yapması ise tabii ki dikkat çekici olacak. İadeye gönderilen kartın yenisinin üretim tarihinin 2021 olması kafalarda soru işareti yaratıyor. Kartın bir EVGA SC modeli olduğunu da not olarak düşelim.

EVGA’nın NVIDIA GPU tabanlı grafik kartlarına 3 yıllık bir garanti verdiği göz önüne alındığında, bunun mümkün olmadığı ifade ediliyor. Daha yeni tekliflerle değiştirilmiş bir kartın yeni partilerini üretmek garanti için olsa bile pek mantıklı bir durum değil. Çoğu değiştirme birimi lansmandan 4 yıl sonra değil, erkenden üretiliyor. Öte yandan, EVGA’nın yeni birimler üretmek için yedek ünitelerini kullanması da mümkün.

NVIDIA, ekran kartı ve GPU eksiklikleriyle mücadele etmek için kısa süre önce eski GTX 1050, GTX 1650 ve RTX 2060 serisi grafik kartlarının üretimine yeniden başladı. GTX 1080 Ti’nin de bu dönemde geri dönüş yapması muhtemel. Bakalım, NVIDIA cephesinden resmi bir açıklama gelecek mi?