Anasayfa Video Logitech G502 Hero Oyuncu Faresi İncelemesi

Logitech G502 Hero Oyuncu Faresi İncelemesi

Logitech G502 Hero

Ayarlanabilir ağırlık, yüksek tuş sayısı ve yüksek hassasiyete sahip sensör gibi özelliklere sahip Logitech G502 oyuncu faresine yakından bakıyoruz.

Logitech G502 modelinin “palm grip” tutuşa uygun olduğunu görüyoruz. Kaymanın önüne geçmek için yanlarda serçe parmak ve başparmağın oturduğu kısımlara pürüzlü plastik doku uygulanmış.

Sol tık tuşu içe doğru, sağ tık tuşu ise dışa doğru kıvrımlı şekilde tasarlanmış. Fare tek başına 121 gram ağırlığa sahip, fazladan ağırlıklarla bu 139 grama kadar çıkarılabiliyor.

Logitech G502 Hero – Amazon Fiyatı İçin Tıklayınız

Fare tekerinin arkasındaki tuşla kaydırma hissiyatını düz veya adımlı hale getirebiliyorsunuz. Düz konumda uzun dokümanlar, web sayfaları veya kodlar arasında gezinmek için kullanışlı. Adımlı kullanım ise oyunculuk ve genel kullanım için daha tatmin edici bir hissiyata ve sese sahip. Bunun yanı sıra tekerin yatay kaydırma özelliği de var.

Ayarlanabilir Ağırlık

Fare kutusundan küçük bir plastik kutu çıkıyor. Bu kutu içinde 5 adet 3.6 gramlık ağırlık bulunuyor. Bu ağırlıklar farenin altındaki kapak çıkarılıp buradaki yuvalarına takılarak ağırlığı ve ağırlık merkezi de değiştirilebiliyor.

Sensör

Logitech 2016’da oyuncu farelerinde kullanacağı HERO sensörünü duyurmuştu. Bu yeni teknoloji, optik fare sensörleri konusunda yeni bir standart oluşturuyor, önceki nesil sensörlere göre çok daha iyi performans gösteriyordu.

Logitech bugün de benzer bir adımla 16.000 DPI olan sensör hassasiyet üst limitini 25.600 DPI’a çıkarıyor. Böylelikle piyasadaki en yüksek hassasiyete sahip fare sensörü olma unvanına kavuşuyor.

Öyle ki bu sensör 1 mikron altı hareket takibi yapabilen ilk sensör. Üstelik bunu hiçbir yumuşatma ve dijital filtreleme olmadan yapıyor.

Tuşlar

Fare üzerinde tam 11 adet özelleştirilebilir tuş bulunuyor. Sağ ve sol tık tuşları da dahil olmak üzere bunların her biri özelleştirilebiliyor.

Tipik sol ve sağ tık tuşları, başparmak yanındaki ileri, geri gezinti tuşları, sol tık yanındaki DPI artırma ve azaltma tuşları, teker arkasındaki kaydırma modu değiştirme ve profil değiştirme tuşları ve son olarak basılı tuttuğunuz süre boyunca DPI’ı en düşük moda alan hedef tuşu bulunuyor.

Logitech G HUB

Logitech G HUB, G502 Hero’nun tuş özelleştirme, RGB aydınlatma, hassasiyet ve raporlama hızı gibi birçok ayarın yapılmasına izin veren şık ara yüze sahip, Türkçe dil desteği olan bir uygulama.

Uygulamada fareyi seçtiğinizde sol kısımda 3 sekme beliriyor: Lightsync, Atamalar, Duyarlılık (DPI). Lightsync altından farenin RGB aydınlatmalı Logitech logosunun renk animasyonunu, parlaklığını ve animasyon hızını ayarlayabiliyorsunuz.

Atamalar kısmında farenin istediğiniz tuşunun işlevini sürükle bırak yöntemiyle kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz. Kullanıcıya sunulan işlev listesi oldukça geniş tutulmuş.

G HUB’ın sunduğu bir diğer özellik de oyunlara göre profiller. Sisteminizdeki oyunları ve uygulamaları algılıyor, bu oyunlardaki tuş işlevlerini gösteriyor. Bu sayede oyun içi işlevleri kolayca farenize makro olarak atayabiliyorsunuz.

Farede çıkarılamayan 2.1 metre uzunluğunda örgülü kablo kullanılmış. Gövdeyle olan bağlantı noktası gerilmelere karşı esnek ve dayanıklı yapılmış. Örgülü olması da sürtünmeyi ve aşınmayı azaltıyor.

Sonuç Değerlendirmesi

Logitech G502 Hero oyuncu faresi, yüksek özelleştirilebilirliği ve çok yüksek performans sunan optik sensörüyle, önceki Logitech modellerinin üzerine birçok artı ekliyor. Oyunlara ciddi yaklaşan bir oyuncunun ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verebilecek bir mouse. Özellikle kablolu fareden vazgeçemeyenler için çok iyi bir seçim olacaktır.