Anasayfa Haber Yeni Apple TV, 120 Hz Kare Oranı Sunabilir

Yeni Apple TV, 120 Hz Kare Oranı Sunabilir

Apple TV 120 Hz

Yeni Apple TV modeli, 4K çözünürlükte 120 Hz gibi yüksek bir kare oranı sunabilir.

tvOS 14.5 beta sürümü sayesinde yeni Apple TV modelinin 4K çözünürlükte 120 Hz oynatmayı destekleyeceği ortaya çıktı. 9to5Mac, mevcut neslin donanım kısıtlamaları nedeniyle böyle bir desteği sunamadığının altını çiziyor.

tvOS’un Pineboard’unda “120Hz” ve “supports120Hz” şekilde birden fazla referansa rastlandığı da bilgiler arasında. PineBoard’un iPhone ve iPad’deki SpringBoard’a benzer şekilde Apple TV arayüzünü kontrol eden sistemin dahili adı olduğunu da not olarak düşelim. Bu referanslar ise şirketin en azından dahili olarak Apple TV için 120 Hz modunu test ettiğini gösteriyor.

Mevcut Apple TV 4K modelinin bir yazılım güncellemesiyle bile 120 Hz’yi desteklemesi mümkün değil. Bunun nedeni, mevcut nesil Apple TV’nin 60 Hz’de 4K çözünürlükle sınırlı bir HDMI 2.0 bağlantı noktasıyla donatılmış olması. 120 Hz’de 4K çözünürlüğü etkinleştirmek içinse bir HDMI 2.1 bağlantı noktası gerekiyor. Yenileme hızı daha yüksek olduğunda, arayüz çok daha akıcı bir his uyandırırken, oyunlar da bu teknolojiden yararlanabiliyor. Bir de tabii ki 120 Hz uyumlu bir TV sahibi olunması şart.

2019 yılında da HDMI 2.1 bağlantı noktasına sahip yeni bir Apple TV modelinin geliştirildiğine dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Ek olarak cihazın A12 çipine sahip olacağı söyleniyordu. Hatta modele dair referanslar da tvOS 13.4 beta sürümünde ortaya çıkmıştı. Öte yandan, böyle bir model piyasaya hiç sürülmedi.

Yeni Apple TV modelinin bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.