Anasayfa Haber Samsung ve Olympus, Akıllı Telefon Kameraları İçin İş Birliği Yapabilir

Samsung ve Olympus, Akıllı Telefon Kameraları İçin İş Birliği Yapabilir

Samsung Olympus

Samsung ve Olympus, gelecekteki akıllı telefon kameraları için birlikte çalışabilir.

Son iddialar, Samsung ve Olympus markalarının gelecekteki akıllı telefon kameraları için iş birliği yapacağı yönünde. Olympus, 1919 yılından beri fotoğraf makinesi üretimi ile uğraşıyor. Samsung ise görüntü sensörleri üretirken yüksek kaliteli fotoğraf ve kamera modülleri üretmek üzere Olympus’la çalışacak gibi gözüküyor. Olympus’un optik ve reprografi ürünleri tarafında lider olduğunu da belirtelim.

Ortaklığın onaylanması durumunda Samsung, kamerasının üretimini kamera üreticilerine yaptıran akıllı telefon markaları kervanına katılmış olacak. Bu listedeki isimler arasında Huawei, OnePlus ve Vivo yer alıyor.

Samsung, akıllı telefonlarının görüntü kalitesini önemli ölçüde iyileştirmeye çalışıyor. Olympus’un iş birliği için Samsung’a başvurduğu ve görüşmelerin planlara göre ilerlediği de bilgiler arasında. Ortaklık, Olympus’un 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya girmesi muhtemel olan Galaxy S22 için kamera modülünü üretmesiyle sonuçlanabilir.

Samsung ve Olympus henüz resmi bir açıklama yapmış değil ancak bu ortaklık her iki şirket için de pek çok olanak sunacak cinsten. Ortaklığın doğruluğuna dair bir gösterge olabilecek bir şey ise Samsung’un şu anda Olympus kod adlı bir yonga üzerinde çalışıyor olması. Bu yonga çokça eleştirilen mevcut Exynos işlemcisinin halefi olan olacak. Yeni Olympus yonga setinin mevcut Exynos yonga setine kıyasla performansta büyük bir iyileştirmeler sunması bekleniyor.

Bakalım bu söylentiler sonrasında resmi bir onay gelecek mi?

Diğer taraftan Huawei’nin Samsung ve Apple’dan patent ücreti alma planları yaptığını hatırlatalım.