Anasayfa Haber Harmony OS 2.0 İçin Çıkış Tarihi Belli Oldu

Harmony OS 2.0 İçin Çıkış Tarihi Belli Oldu

Harmony OS 2.0 Çıkış Tarihi

Huawei, Harmony OS 2.0 çıkış tarihi için Haziran 2021’i işaret ediyor.

Huawei Tüketici Elektroniği Grubu tarafından gerçekleştirilen TEDx sunumunda Dr. Wang Chenglu birçok cihazın Harmony OS 2.0 güncellemesini ne zaman alacağını paylaştı. Buna göre, Harmony OS 2.0 çıkış tarihi olarak Haziran 2021’e işaret ediliyor. Chenglu, 300 milyon akıllı telefon, tablet ve diğer IoT cihazların yılsonuna kadar Harmony OS’ye sahip olacağını tahmin ediyor.

Bu arada Huawei’nin hayran forumunda P50 amiral gemisi serisinin de Harmony için öncü olabilmesi bakımından Haziran ayına erteleneceğini paylaştı. Amiral gemileri, aynı zamanda yeni işletim sistemi ile kutudan çıkacak olan MatePad Pro 2 tablet ile birlikte piyasaya sürülecek gibi gözüküyor.

Daha önceki haberler, EMUI 11 ve Magic UI 4 kullanan Huawei ve Honor cihazlarının Harmony OS 2.0’a geçebileceğini yönündeydi. Öte yandan bazı Çinli kaynaklar, bunun yalnızca Kirin destekli cihazlar için olacağını söylüyor. Bu, Snapdragon veya Mediatek yonga setli telefonların işletim sistemine uygun olmayacağı anlamına geliyor.

Huawei’nin kendi işletim sistemini test eden bir Honor 9X birimi halihazırda Beta 3.0’da. Yani Çinli üretici, şirket içi ekosisteminin geliştirilmesiyle güçleniyor. Yazılım paketi ayrıca P40, Mate 30 ve MatePad Pro cihazları için de mevcut. Bunların şu an için sadece Çinli cihazlar için olduğunu belirtelim.

Huawei anavatanında uygulamaya hazır olduğunda, HarmonyOS 2.0’ın tüm dünya için sunulacağını tahmin edebiliriz.