Anasayfa Haber Yeni Google Play Store Tasarımı Kullanıma Sunuldu

Yeni Google Play Store Tasarımı Kullanıma Sunuldu

yeni Google Play Store tasarımı

Google Play Store’un tasarımı yenilendi. Yapılan tasarımsal değişikliklerle beraber daha sade bir arayüz tasarımı kullanıcıları bekliyor.

Google, Play Store tasarımında bazı değişikliklere imza attı. Bu değişikliklerle beraber arayüz tasarımını daha da sadeleştiren teknoloji devi, aynı zamanda yeni Google Play Store tasarımı ile beraber hamburger menüyü de kaldırıyor.

Bildiğiniz üzere Play Store’un sol üst kısmında bir menü butonu yer alıyordu. Hamburger menü olarak adlandırılan bu menü üzerinden de kullanıcılar hesabıyla ilgili tüm ayrıntılara erişim sağlayabiliyordu.

Ancak, yeni arayüz tasarımıyla beraber sol üst kısmında yer alan hamburger menü tasarımını kaldıran firma, bunun yerineyse hemen yukarıdaki görselden de görebileceğiniz gibi sağ üst kısma kullanıcıların profil fotoğrafını ekliyor. Kullanıcılar ise sağ üst kısımda yer alan profil fotoğraflarına tıklayarak uygulamalara, oyunlara ve ödeme yöntemleri gibi bilgilere erişim sağlayabiliyor.

Yeni arayüz tasarımıyla birlikte Ayarlar menüsünün de değiştiğini gözlemliyoruz. Hatırlarsanız, daha önceden Ayarlar menüsüne giriş yaptığımız zaman tüm ayarlar alt alta sıralanıyordu. Yeni tasarımla Ayarlar menüsü daha sade ve anlaşılabilir bir hale getiren firma, bu doğrultuysa ayarları ilgili seçeneklere göre kategorilere bölüyor. Böylece kullanıcılar aradıkları ayara ilgili kategoriler sayesinde daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.

Yeni arayüz tasarımı kademeli olarak dağıtılmaya başlandı. Bu yüzden mağazanın yeni tasarımına şimdilik tüm Android kullanıcılara erişim sağlayamıyor. Ancak, firma yeni tasarımını en kısa süre içerisinde tüm Android kullanıcılarının erişimine açmayı planlıyor.