Anasayfa Haber ASUS Z390 ve Z370 Anakartlar Resizable BAR Desteği Alacak

ASUS Z390 ve Z370 Anakartlar Resizable BAR Desteği Alacak

ASUS Z390 Z370 Resizable BAR

ASUS, Z390 ve Z370 anakartları için de Resizable BAR desteği verme kararı aldı.

Asus sonunda kullanıcılarını üzmeyerek eski Intel Z390 ve Z370 anakartları için de Resizable BAR desteğini sunacağını açıkladı.

Resizable BAR ya da Yeniden Boyutlandırılabilir BAR teknolojisi sayesinde uyumlu bir donanıma sahip olan kullanıcılar, bazı oyunlarda kare hızı artışı yani daha fazla performans yakalayabiliyor. NVIDIA, RTX 3000 GPU’ları için destek sunarken, AMD ise Big Navi grafik kartları için destek sunuyor.

Asus haricindeki anakart üreticileri zaten ilgili desteği beta biçiminde de olsa sunarken, Asus Z390 ve Z370 sahipleri bu destekten yoksun bırakılacaktı. Neyse ki çevrimiçi olarak artan şikayetler sonucunda şirket karar değiştirdi.

Asus forumunda bir gönderi paylaşan Silent Scone@ROG, Z370 ve Z390 için zaman çizelgesinin Nisan sonundan Mayıs başına kadar olduğu ifade etti. Resizable BAR desteğiyle ilgili başka yerlerde farklı şeyler okuyan diğer üyelerin kafa karışıklığını gidermek içinse Asus temsilcisi bu bilginin doğrudan merkezden geldiğini ve doğru olduğunu açıkladı. Şirketin resmi bir duyuru yerine forum duyurusu ile bu bilgiyi vermesi de tabii ki biraz enteresan diyebiliriz.

Şu anda diğer Asus topluluğu temsilcileri aynı bilgiyi paylaşıyor. Şu an için bir değişiklik olmazsa Nisan sonu kesinlikle hedef tarih olarak kabul edilebilir. Yine de şirketin önümüzdeki ayın başına kadar zaman verdiğini de unutmamak gerek.