Anasayfa Haber Neuralink Projesi İlk Kez Bir Maymun Üzerinde Test Edildi

Neuralink Projesi İlk Kez Bir Maymun Üzerinde Test Edildi

neuralink projesi

Elon Musk’ın yeni projesi Neuralink, ilk kez bir maymun üzerinde test edildi.

Elon Musk, bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Neuralink projesini detaylandırmıştı. Neuralink projesi ile beyin sinyallerini elektronik sinyallere dönüştürmeyi hedefleyen şirket, böylece elektronik cihazları kontrol edebileceğimizi söylemişti.

Bu projenin akıbeti birçok kişi tarafından merak edilirken, Neuralink’in resmi YouTube kanalı üzerinden bir deney videosu yayınlandı. Bu deney videosunda Neuralink’i ilk kez bir maymun üzerinde test eden şirket, aynı zamanda geliştirilen bu sistemin beyin sinyallerini nasıl algıladığını da gözler önüne serdi.

Şirket tarafından yayınlanan deney videosunu incelediğimizdeyse, ilk aşamada denek olarak kullanılan maymunun oyunu bir kontrolcü yardımıyla oynadığını görüyoruz. İkinci aşamaya geçildiğindeyse kontrolcünün bağlantısı tamamen kesiliyor. Bu aşamadaysa maymunun oyunu halen kontrolcü ile oynadığını düşünmesini sağlanıyor.

Böylece Neuralink devreye girerek maymunun beyin sinyallerini algılıyor. Algılanan beyin sinyalleri ise komuta dönüştürülüyor. Üçüncü ve son aşamadaysa kontrolcü tamamen ortadan kaldırılmış. Bu kısımdaysa maymun sadece ekrana bakarak beyin sinyalleri ile oyunu oynuyor.

Beyin sinyallerinin elektronik sinyallere dönüştürülmesine yardımcı olan projenin özellikle felçli insanların hayatını kolaylaştıracağı söylenmişti. Hatta bu konuyla ilgili bir takım açıklamalarda bulunan Elon Musk ise bu projenin belden aşağıya felçli bireylerin tekrardan yürüyebilmesine yardımcı olacağını ifade ediyor.