Anasayfa Haber NVIDIA CEO’su, GTC 2021 Sunumunu Mutfağından Yapacak

NVIDIA CEO’su, GTC 2021 Sunumunu Mutfağından Yapacak

NVIDIA CEO'su GTC 2021 sunumu

NVIDIA CEO’su Jensen Huang, GTC 2021 sunumunun açılış konuşmasını geçtiğimiz yıl olduğu gibi mutfağından yapacak.

GTC 2021 etkinliği için sayılı saatler kaldı. Bildiğiniz üzere NVIDIA’nın bu yılki GPU Teknoloji Konferansı da COVID 19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenecek. Etkinlik için geri sayım devam ederken, GTC 2021 sunumunun açılış konuşmasıyla da ilgili NVIDIA cephesinden resmi açıklama geldi. Bu kısımdaysa NVIDIA, Jensen Huang’un geçtiğimiz yılki etkinlikte olduğu gibi bu yılda GTC etkinliğinin açılış konuşmasının evinin mutfağından yapacağını duyurdu.

Şimdilik, NVIDIA CEO’sunun sunum sırasında hangi konulara değineceği tam olarak bilinmiyor. Ancak şirket bu yılki etkinlikte kuantum hesaplamadan yapay zekaya kadar birçok önemli konu hakkında duyuruların yapılacağına dikkat çekiyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl düzenlenen GTC 2020 etkinliğinden önce NVIDIA, “Jensen ne pişiriyor?” adlı bir tanıtım videosu yayınlamıştı. Bu tanıtım videosuyla beraber şirket yeni Ampere mimarisini kullanan ve şimdiye kadar tasarlanmış en büyük 7nm GPU olan GA100‘e atıfta bulunmuştu. Bu yılki etkinlikte de Jensen’in açılış konuşmasında yeni bir donanımı kullanıcılara göstermesi bekleniyor.

Bunun haricinde NVIDIA’nın endüstriyel anlamda bazı gelişmiş teknolojileri de duyuracağı söyleniyor. Ayrıca bu yılki etkinliğin ise yapay zeka, veri merkezi, grafik teknolojileri, hızlandırılmış bilgi işlem, sağlık hizmetleri, oyun geliştirme ve akıllı ağ oluşturma konularını kapsayacağına da vurgu yapılıyor.

NVIDIA GTC 2021 Konferansı Nereden İzlenir?

12 Nisan TSİ 18:30’da başlayacak olan etkinlik NVIDIA’nın resmi Facebook ve YouTube kanalı üzerinden canlı olarak takip edilebilecek.