Anasayfa Haber Parallels Desktop 16.5 ile Apple M1 Desteği Geldi

Parallels Desktop 16.5 ile Apple M1 Desteği Geldi

Parallels Desktop 16.5

Sanallaştırma yazılımı Parallels Desktop 16.5, artık yerel Apple M1 desteğine sahip.

Parallels tarafından Parallels Desktop 16.5 sürümü duyuruldu. Sanallaştırma yazılımının yeni sürümü ile yeni Apple M1 işlemciler için yerel destek sağlanıyor. Yazılım önemli miktarda donanım kaynağı kullanma eğiliminde olduğundan, yerel desteğin önemli faydaları olacak.

Parallels, performans ve güç verimliliği iyileştirmeleri hakkında bazı büyük iddialarda bulunuyor. Öncelikle, 2020 Intel tabanlı bir MacBook Air’e kıyasla bir Apple M1 Mac’te yüzde 250 daha fazla güç verimliliği vadediliyor. Öte yandan, aslında Temmuz 2019’da piyasaya sürülen Intel Core i5-8210Y ve 8GB RAM ile desteklenen bir modelle 16 GB RAM’e sahip bir Apple M1 MacBook Air’in karşılaştırıldığı görülüyor. Daha yeni bir Intel tabanlı Ice Lake MacBook Air ise nedense tercih edilmemiş.

Bununla birlikte bir Apple M1 MacBook Pro’da Intel tabanlı bir MacBook Pro’ya göre yüzde 60’a kadar daha fazla performanstan bahsediliyor. Burada da bir Intel Core i9-8950HK ve AMD Radeon Pro 555X GPU’ya sahip en yeni nesil MacBook modelleri görmezden gelinmiş durumda. Son olarak, bir Windows VM’de yüzde 30’a kadar daha fazla performans vadediliyor.

Bu güncellemenin çözemediği başka bir soruna da dikkat çekmek gerekiyor. Windows 10 ile gelen uygulamaların çoğu yalnızca 64 bit ARM uygulamalarını desteklediği için Apple M1’de çalışmazken, Windows 10 hala birçok 32 bit uygulama ile geliyor. Ayrıca Microsoft, Windows için yalnızca VHDX görüntülerini ARM Insider Previews üzerinde yayınlıyor. Bundan dolayı henüz Mac’lerde çalışan kararlı bir işletim sistemi sürümü almanız mümkün değil

Yine de Parallels Desktop yeni sürümü M1 tabanlı Mac sahiplerinin oldukça işini görecek bir yazılım. Parallels internet sitesinden yazılımın en son sürümünü hemen satın alabilirsiniz.