Anasayfa Haber Pentagon, Deri Altı Covid Çipi Geliştirdi

Pentagon, Deri Altı Covid Çipi Geliştirdi

Covid çipi ile bir kişinin kanındaki kimyasal reaksiyonlar tespit edilip COVID-19 olup olmadığı anlaşılabiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tıp araştırmacıları, deri altına yerleştirildiğinde Covid-19 virüsünü tespit edecek bir mikroçip geliştirdi. Devrim niteliğinde olarak lanse edilen teknolojinin CBS ekranlarında yayınlanan “60 Minutes” programına göre, Pentagon çatısı altında faaliyet gösteren Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından geliştirildiği belirtiliyor.

Bulaşıcı hastalıklar doktoru ve emekli bir ordu albayı olan Dr. Matt Hepburn, geliştirilen mikroçipin, hasta salgını yaymadan önce COVID-19’u tespit edebileceğini söylüyor.

Ayrıca Microsoft’tun kurucusu Bill Gates’in aşıları vücudumuza mikroskobik küresel konumlandırma sistemi yerleştirmek için bir araç olarak kullandığını iddia eden komplo teorilerine rağmen, “60 Minutes” programında DARPA çipinin her hareketinizi izlemeyeceği ifade edildi.

Covid Çipi

Doku benzeri bir jele gömülü olan mikroçip, yerleştirilen kişinin kanını virüsün varlığına karşı sürekli olarak test ediyor. Covid-19 tespit edildiğinde ise çip hastayı pozitif sonucu doğrulamak için kendi kendine uygulanabilen hızlı bir kan testi yapması konusunda uyarıyor.

Bununla birlikte Covid-19’u kandan uzaklaştırmayı mümkün kılan, özel filtreli bir diyaliz makinesi teknolojisi de geliştirilmiş. Bu teknolojide kan, detoksun yapıldığı makineden geçiriliyor ve ardından vücut virüsten kurtulana kadar sürekli bir akışla vücuda geri pompalanıyor.

Pentagon araştırmacıları, COVID-19’u incelemeye devam ediyor ve araştırmalarının çoğu, yaklaşık 10 hafta içinde antikorları tespit etmek ve geliştirmek için yeni yöntemler de dahil olmak üzere pandemiyi durdurmada kritik öneme sahip. Araştırmacılar yeni hastalık tespiti ile aşı geliştirme arasındaki boşluğu da kapatmayı umuyorlar.

Geçtiğimiz ay, Oxford Üniversitesi COVID-19 Laboratuvarı’nın bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradığını hatırlatalım.