Anasayfa Haber Sony Xperia 1 III Duyuruldu! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Sony Xperia 1 III Duyuruldu! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Sony Xperia 1 III fiyatı ve özellikleri bugün düzenlenen lansmanla beraber resmi olarak açıklandı.

Sony, bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu açıklamayla beraber yeni Xperia modellerini 14 Nisan tarihinde lanse edeceğini duyurmuştu. Şirketin yeni telefonları kullanıcılar tarafından merak edilirken, teknoloji devi bugün düzenlememiş olduğu lansmanla beraber Xperia 1 III modelini görücü karşısına çıkarttı.

Sahip olduğu üst düzey özelliklerle beraber kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran yeni Xperia modelleri, aynı zamanda kamera özellikleriyle de kullanıcılara oldukça kaliteli bir deneyim vaat ediyor. Dilerseniz, lafı daha fazla uzatmadan sizleri yeni nesil Xperia modeli ile baş başa bırakalım.

Sony Xperia 1 III Özellikleri İle Neler Sunuyor?

Sony’nin alışık olduğumuz klasik akıllı telefon tasarımıyla beraber gelen Xperia 1 III modelinde de ince ekran çerçeveli tasarım devam ediyor. 6.5 inç 4K OLED ekranın üzerine inşa edilen telefon, aynı zamanda 120Hz ekran yenileme hızına, 240Hz dokunmatik örnekleme hızına ve HDR desteğine de sahip.

Gücünü ise Qualcomm’un en yeni amiral gemisi işlemcilerinden olan 5 nm Snapdragon 888‘den alan telefon, ayrıca 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza seçeneklerini de beraberinde getiriyor. Aynı zaman cihazın 256 GB’lık dahili hafızası da microSD kart yardımıyla rahatlıkla artırılabiliyor.

Teknik özellikleri bakımından bir amiral gemisinde bulunması gereken birçok özelliğe de ev sahipliği yapan Xperia 1 III’de ayrıca 30W hızlı şarj destekli 4.500 mAh büyüklüğündeki bir bataryaya da yer verilmiş.

Xperia denilince akla gelen ilk detaylardan birisi ise kamera. Bu yılki modellerde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine kamera özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Sony Xperia 1 III’ün kamera özelliklerine bakacak olursak, bizleri cihazın arka tarafında 12 MP çözünürlüğündeki üçlü kamera kurulumu ve bir adette 3D iTOF sensörü karşılıyor. Bu kameralar ise şu şekilde;

– f/1.7 diyaframlı 12 MP geniş açılı ana kamera (Dual Pixel PDAF, OIS)
– f/2.3 diyaframlı 70mm 12 MP telefoto kamera (1/2.9″, Dual Pixel PDAF, 3x/4.4x optik zoom, OIS)
– f/2.2 diyaframlı 12 MP makro kamera (124 derece görüş açısı,1/2.6″, Dual Pixel PDAF)
– 0.3 MP, TOF 3D, (derinlik)

Zeiss imzalı kameralarla beraber gelen Sony Xperia 1 III ise bu dörtlü arka kamera kurulumuyla 4K çözünürlükte 24/25/20/60/120 FPS değerlerinde video kaydı yapabiliyor. Aynı zamanda tüm bu özelliklere sahip olan telefonun ön tarafınaysa 8 MP’lik bir selfie kamerası yerleştirilmiş. F/2.0 diyafram açıklığındaki bu ön kameraysa 1080p çözünürlükte 30 FPS video kaydedebilme yeteneğine sahip.

Ses tarafında da oldukça gelişmiş özelliklere sahip olan telefon, 360 Reality Audio deneyimi sunan dünyanın ilk akıllı telefonu olarak da karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda mobil oyunculara yönelik özellikleriyle de dikkat çeken telefon, PS5 Dualsense desteğiyle beraber geliyor. Bunun haricinde saniyede 120 FPS oyun kaydetme özelliği de Xperia 1 III’ün öne çıkan detayları arasında.

Sony Xperia 1 III Fiyatı Ne Kadar?

Sony Xperia 1 III fiyatı da bugün düzenlenen lansman sırasında resmi olarak açıklandı. Sahip olduğu teknik özelliklerle adından söz ettiren Xperia 1 III fiyatı ise 1.320 dolar olarak belirlendi.