Anasayfa Haber Apple Watch, Covid-19 Tespiti Yapabilir

Apple Watch, Covid-19 Tespiti Yapabilir

Apple Watch Covid-19

Apple Watch ile Covid-19 ve diğer solunum yolu hastalıklarının tespit edilebileceği söyleniyor.

Apple, sağlıkla ilgili önemli bir özelliği daha Apple Watch akıllı saatine entegre etmek niyetinde. Şirket, kan oksijen sensörlerini ve EKG‘yi giyilebilir cihazına dahil ederek pek çok hayatı kurtarmayı da başardı. Şimdi ise şirketin, Apple Watch için Covid-19, grip ve daha fazlası gibi solunum yolu hastalıklarını tespit edip edemeyeceği konusunda çalışmalar başlatacağı paylaşıldı.

Apple bunun için Washington Üniversitesi ve Seattle Grip Araştırması ile ortaklaşa yeni bir çalışma başlatıyor. Çalışmanın amacı ise Apple Watch’un COVID-19’u ve diğer solunum yolu hastalıklarını tespit edip edemediğini kontrol etmek. Çalışma ilk olarak geçtiğimiz yıl Eylül ayında gerçekleştirilen Time Flies etkinliğinde duyurulmuştu. Şimdi ise Apple Insider çalışmanın resmi olarak başlatıldığını belirtiyor.

Çalışma ile Apple Watch ve iPhone tarafından toplanan bilgilerin Covid-19 gibi solunum yolu hastalıklarının erken belirtilerini tespit edip edemeyeceğini görmek isteniyor. Çalışmaya katılmak isteyenlere Apple birer akıllı saat verecek ve cihaz sağlığınız ve aktiviteniz hakkında bilgi toplayacak. Ek olarak, ‌iPhone‌ cihazınızdaki Apple Araştırma uygulamasında, haftalık ve aylık olarak solunum semptomları ve yaşam tarzıyla ilgili basit anket sorularının yanıtlanması istenecek. Çalışma sırasında hasta olunması durumunda ise katılımcılara Covid-19 ve diğer solunum hastalıkları için test edilmek üzere evde ücretsiz bir burun temizleme çubuğu verilecek ve Apple Watch’unuzu kullanarak bazı ek sağlık önlemlerinin alınması istenecek. Araştırma ve veri toplama süresinin 6 aya kadar süreceği de bilgiler arasında.

Daha önce de Apple Watch’un kullanıcılara Covid-19 erken tespiti konusunda yardımcı olabileceği ortaya çıkmıştı.

Bakalım çalışma nasıl sonuçlanacak?