Anasayfa Haber Twitch, Yapay Zekayla 7,5 Milyon Bot Hesabı Platformdan Uzaklaştırdı

Twitch, Yapay Zekayla 7,5 Milyon Bot Hesabı Platformdan Uzaklaştırdı

Twitch

İnternet dünyasındaki canlı yayın hizmetlerinden biri olan Twitch, sahte etkileşimlerle baş etmek amacıyla yapay zekanın makine öğrenimi kolundan faydalanarak milyonlarca bot hesaptan kurtuldu.

İçerik üretiminin en yoğun şekilde yapıldığı çevrimiçi sitelerden biri olan Twitch, yayıncıların takipçilerine çeşitli kategorilerde sunduğu yayınlarla yükselmeye devam ediyor. Özellikle burada canlı akış gerçekleştiren kişilerin anlık izlenme ve takipçi sayıları, platformdaki popülerliği ve maddi kazancı belirleyen önemli faktörler olarak karşımıza çıkıyor. Bunun bir getirisi olarak izlenmeyi ve takipçi sayısını arttırmak için verilen mücadele zaman zaman sahte bot hesapların kullanılmasına neden olmakta. Twitch yönetimi de bot hesaplar kullanılarak kazanılan suni yükselişi engellemek ve yayıncılar arasındaki rekabette eşitliği sağlamak amacıyla 7.5 milyondan fazla bot hesabı makine öğrenimi aracılığıyla tamamen sildi.

Kullanıcılar bundan üç gün önce Twitch‘teki kanalların takipçi ve izlenme sayılarında ani bir düşüş yaşandığını fark etti. Konuyla alakalı sosyal medya mecralarında söylentiler yükselmeye başlayınca Twitch, Twitter üzerinden bir açıklama yaparak; milyonlarca sahte bot hesaptan kurtulduklarını, bu yüzden istatiksel sayılarda gözle görülür bir düşüş yaşandığını belirtti. Şirket, açıklamanın devamında yapay zeka teknolojilerinden faydalanarak 7.5 milyondan fazla bot hesap tespit ettiklerini ve bahsedilen sistemi de kullanmaya devam edeceklerini söyledi. Bu işlemlerin, dünya çapındaki bütün kullanıcılar için daha iyi bir ortam sağlamak hedefiyle gerekli olduğu da vurgulandı. Ayrıca kasti olarak bot hesaplarla yükseliş yakalamak isteyen yayıncılara yasal yaptırımlar uygulanabilir.

Önümüzdeki birkaç gün içerisinde yaşanan bu düşüş dalgası duracak ve Twitch’in yaptığı atılımla birlikte yayıncılar, yayın istatistiklerine daha objektif yaklaşabilecek. Konuyla alakalı siz ne düşünüyorsunuz?