Anasayfa Haber Unity, NVIDIA DLSS Desteği Sunacak

Unity, NVIDIA DLSS Desteği Sunacak

Unity NVIDIA DLSS

Unity oyun motoru için NVIDIA DLSS desteği yolda.

En önemli oyun motorlarından birisi olan Unity, yakında NVIDIA Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS) teknolojisi için destek getirecek. Teknolojinin bu yılın sonuna kadar Unity geliştiricilerine sunulacağı ve geliştiricilerin sadece birkaç tıklama ile DLSS özelliğini oyunlarında açabileceği ifade ediliyor. Unreal Engine de bu yıl Epic Games tarafından sunulan bir eklenti ile DLSS desteği kazanmıştı.

NVIDIA DLSS teknolojisi hem performansı artıran hem de oyunların görünümünü iyileştiren bir yükseltme türü. Sistemler piksellerin yalnızca bir kısmını oluştursa bile, yerel çözünürlük kalitesine benzer görüntüleri görüntülemek için yapay zeka destekli kenar yumuşatma kullanılıyor. Teknoloji, daha iyi görünen oyunlara izin verirken donanım üzerindeki yükü de hafifletebiliyor ve taranmış grafikler için performansı artırıyor. DLSS’nin RTX ekran kartlarında gerçekçi görünen oyunlar için ışın izlemeli yansımaların yanında kullanıldığını da söylemeden geçmeyelim.

Son iddialar, Nintendo’nun yeni Switch hibrit oyun konsolunda da DLSS’nin destekleneceği yönünde. Yenin Switch tabii ki mevcut modellerden daha güçlü olacak ancak PlayStation 5 veya Xbox Series X| S kadar da güçlü olmayacak. Öte yandan, DLSS için genişletilmiş destek daha fazla oyunda daha iyi performansın önünü açacak.