Anasayfa Haber Lord of The Rings MMO Oyunu İptal Edildi

Lord of The Rings MMO Oyunu İptal Edildi

Lord of The Rings MMO

Amazon Game Studios, merakla beklenilen Lord of The Rings MMO oyununu iptal etti.

Amazon Game Studios tarafından Lord of the Rings çevrimiçi rol yapma oyununun iptal edildiği ortaya çıktı. Leyou sahipliğindeki Athlon Games iş birliği ile ilk olarak 2019 yılında duyurulan Lord of the Rings MMO, PC ve konsollar için ücretsiz oynanabilir olarak planlanmıştı.

Oyun, Bloomberg’in haberine göre “Yüzüklerin Efendisi olaylarından çok daha önce, Tolkien evreninin hayranları tarafından daha önce hiç görülmemiş toprakları, insanları ve yaratıkları keşfedecek” bir zamanda geçecekti. Ek olarak Leyou, Aralık ayında Tencent Holdings tarafından satın alındı. Amazon, şirketin henüz oyuna devam etmek için şartları güvence altına alamadığının da altını çiziyor. LOTR projesi ekibinin diğer oyunlar üzerinde çalışacağı da bilgiler arasında.

Amazon Game Studios, 2014 yılındaki lansmanından beri henüz başarılı bir video oyunu yayınlayabilmiş değil. Önceden duyurulan bazı oyunları da ya iptal etti ya da erteledi. Hatta The Grand Tour’un 2019’daki video oyunu uyarlamasının aldığı kötü eleştiriler sebebiyle oyun vitrinlerden geri çekildi. Yine Bloomberg Ocak ayında, oyun stüdyosunda kadın ve erkeklere eşit fırsatlar sağlamayan bir kültür ve çok yavaş bir şirket içi oyun motoru dahil olmak üzere dahili sorunlar yaşandığını bildirdi.

Diğer taraftan, Amazon hala farklı bir Yüzüklerin Efendisi projesine ciddi meblağ harcamayı sürdürüyor. Şirketin LOTR TV dizisinin sadece ilk sezonu için 465 milyon dolar harcadığı söyleniyor.

Bu arada The Lord of The Rings: Gollum çıkış tarihinin de 2022’ye ertelendiği açıklanmıştı.