Anasayfa Haber Microsoft Edge Canary Android Sürümü Yayınlandı

Microsoft Edge Canary Android Sürümü Yayınlandı

Microsoft Edge Canary Android

Microsoft Edge Canary, yeni gelen bir UI güncellemesi sayesinde Android’de de kullanılabilir hale getirildi.

Microsoft, diğer değişikliklerin yanı sıra yeni bir kullanıcı arayüzü ile Android’de Edge Canary’i sessizce kullanıma sundu. Tarayıcının Canary kanalı, sürüm 91’i çalıştırıyor ve deneysel özelliklere erişim gibi bir dizi özelliği sunuyor. Yayınlanan en son derleme 91.0.858.0 sürüm numarasına sahip. Şirket, her gün yeni derlemeler yayınlamayı da vadediyor. Canary yapısı, ilk olarak bir Reddit kullanıcısı tarafından fark edildi ve Aggiornamenti Lumia adlı bir Twitter hesabından duyuruldu.

Android’deki Edge Canary’nin, mobil cihazlar için normal Edge tarayıcısı ile benzer bir kullanıcı deneyimine ve kabuğa sahip olduğunu belirtebiliriz. Android sürümü, Edge tarayıcısı ile aynı sayfa düzeni seçeneklerine sahip bir tasarımla sunuluyor. Ancak tarayıcıdan farklı olarak Canary kanalının, okuma listesini görüntüleme seçeneği bulunmuyor. Ayrıca, mevcut Edge mobil tarayıcısına kıyasla farklı bir menü düzenine sahip olduğunu da söyleyebiliyoruz.

Yazılım devi geçtiğimiz ay, yeni özelliklerin geliştirilmesini kolaylaştırmak için bu yılın sonlarında masaüstü, Android ve iOS sürümleri için ortak bir kod tabanına geçmeyi planladığını duyurmuştu. Bugünkü sürümün yayınlanmasını da bu duyuruya bağlayabiliriz. Şimdilik yalnızca Android için bir geliştirme söz konusu ancak önümüzdeki günlerde iOS ve masaüstü için de farklı kod tabanlarının bulunması sebebiyle bu görevin iki kez daha yapılmasını bekliyoruz.

Son olarak, Android’de Edge Canary sürümünü denemek için uygulamayı, Google Play Store üzerinden indirebileceğinizi belirtelim.