Anasayfa Haber RTX 30 Serisi, Kripto Madencilik Limitiyle Yenilenebilir

RTX 30 Serisi, Kripto Madencilik Limitiyle Yenilenebilir

GeForce RTX 30 GPU revizyonu

NVIDIA, kripto para madenciliği sınırlamasını tüm GeForce RTX 30 serisi ekran kartlarına getirecek bir GPU revizyonu gerçekleştirebilir.

NVIDIA tarafından GeForce RTX 30 Serisi için bir GPU revizyonu uygulanacağı ortaya çıktı. Daha önce GeForce RTX 3080 Ti ekran kartının da aynı GeForce RTX 3060’taki gibi bir kripto para madenciliği sınırlaması ile geleceğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Çok geçmeden NVIDIA’nın RTX 3060 ekran kartlarındaki sınırlamayı kaldıracak bir sürücü yayınlamıştı. Bu da tabii ki sınırlamanın diğer ekran kartlarına da nasıl uygulanacağını sorusunu akıllara getirmişti.

Öte yandan NVIDIA’nın pes etmeyerek bir kripto  madencilik sınırlayıcısını da içerecek yeni Ampere GPU modelleri geliştirdiği söyleniyor. Igor’sLAB, yeni GPU revizyonlarının artık GeForce RTX 3080 Ti ekran kartları için iş ortaklarına gönderildiğini bildiriyor. Önceki revizyonlardan farklı olarak, yeni GPU’larda madencilik sınırlayıcısı etkinleştirilmiş durumda. Ekran kartlarının geri döndürülemez bir süreç olan daha yeni bir revizyona sahip oldukları da bilgiler arasında.

RTX 3060’ın yakında daha yeni bir GA106-302 GPU’ya sahip olacağı ortaya çıktığında, NVIDIA sızıntıları ile tanınan @kopite7kimi NVIDIA’nın GA102 ve GA106 GPU’larını da dgüncelleyeceğini doğruladı.

Bu, tüm serinin kripto para madenciliği sınırlayıcısı ile daha yeni revizyonlar içereceği anlamına geliyor. Güncellenmiş GPU’ların ResizableBAR desteğine sahip olacağını da ayrıca belirtelim. Mevcut modellerin yeni revizyonlarının ise Mayıs ayında yapılması bekleniyor.