Anasayfa Haber Visual Studio 2022 Duyuruldu

Visual Studio 2022 Duyuruldu

Visual Studio 2022

Microsoft, amiral gemisi geliştirme araç kitinin yeni sürümü Visual Studio 2022’yi tanıttı.

Microsoft tarafından ilk genel ön izlemesi bu yaz sunulacak olan Visual Studio 2022 duyuruldu. Şirketin amiral gemisi geliştirme araç kitinin daha hızlı, daha erişilebilir ve daha hafif olacağı ifade ediliyor.

Visual Studio 2022’nin öne çıkan detaylarından birisi 64 bit uygulamaya geçiş olacak. 64 bit uygulamaların önemli avantajının 4 GB bellekle sınırlı olmamaları olduğunu belirtelim. Bu anlamda yeni sürüm, bilgisayarınızdaki tüm belleğe sınırsız erişime sahip olacak.

Yeni sürüm, bir bakışta tanımlanması ve anlaşılması daha kolay olması gereken güncellenmiş simgeler, Microsoft’un Windows Terminal ile sunduğu yeni Cascadia Code yazı tipi desteği, yeni ürün temaları ve Erişilebilirlik Öngörüleri ile entegrasyonla birlikte gelecek. Microsoft, IDE ayarları ve ayarları cihazlar arasında eşitleme yeteneği ile de deneyiminizi özelleştirmeyi de kolaylaştıracak.

Visual Studio 2022 sürümü Azure kaynakları .NET 6 ve C ++ 20 ile uyumlu olacak. Bu, .NET 6’daki birleşik çerçeve için tam desteği ve Windows, Android, macOS ve iOS için uygulamalar oluşturmak için kullanılabilen Çok Platformlu Uygulama Kullanıcı Arabirimi (MAUI) gibi şeyleri de içeriyor. Diğer iyileştirmeler arasında çekirdek hata ayıklayıcı için daha iyi performans, Canlı Paylaşım oturumları sırasında metin sohbeti desteği, IntelliCode motoru için daha fazla özellik, kod aramada iyileştirmeler ve daha iyi eş zamansız iş birliği, taahhütler yapma ve GitHub gibi platformlardan gelen çekme isteklerini inceleme gibi yenilikler bulunuyor.

Ek olarak Microsoft, daha iyi performans ve güvenilirlik sunmak için yerel bir macOS kullanıcı arayüzüne geçerek Mac için Visual Studio’yu yenilediğini paylaşıyor. Ayrıca sürüm, macOS erişilebilirlik özellikleriyle entegre olacak ve Microsoft, IDE genelinde terminolojiyi güncelleyerek, Mac ve Windows sürümleri arasında daha tutarlı olmasını sağlayacak.

Visual Studio Code’un Mart ayında Apple M1 desteği aldığını da hatırlatalım.