Anasayfa Haber Yeni Call of Duty Oyunu İki Farklı Sürüme Sahip Olabilir

Yeni Call of Duty Oyunu İki Farklı Sürüme Sahip Olabilir

Yeni Call of Duty oyunu iki farklı sürüme sahip olabilir

Tom Henderson’ın iddiasına göre yeni Call of Duty oyunu iki farklı sürüme sahip olacak.

Call of Duty Black Ops Cold War ile oyunculara Soğuk Savaş döneminin karanlık yüzünü gösteren Actvision, şimdi de CoD WWII’nin devam oyunu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce ModernWarzone tarafınca yayınlanan raporda, yeni Call of Duty oyununun İkinci Dünya Savaşı’nı konu alacağı ve oyunun CoD WWII: Vanguard olarak adlandırılacağı iddia edilmişti.

Her ne kadar bu iddialar gündeme meşgul ediyor olsa da Activision cephesinden henüz bir resmi açıklama yapılmadı. Serinin yeni oyunu CoD hayranları tarafından merakla beklenirken, şimdi de Tom Henderson önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Call of Duty oyunlarıyla ilgili yapmış olduğu isabetli söylemlerle adından sıkça söz ettiren Henderson, yeni CoD oyununun iki farklı sürüm halinde geleceğini söylüyor. Bu sürümlerden birinin yeni nesil konsollara özel olarak geliştireceğini vurgulayan Henderson, diğer sürümünse PS4 ve Xbox One gibi eski nesil konsollara hitap edeceğini belirtti.

Şimdilik bu iki sürüm arasındaki temel farklıkların neler olacağı bilinmiyor. Ancak, geliştirici stüdyoya yakın kaynaklarca elde edilen bilgilere göre bu sürümlerin arasındaki en büyük farkın ise performans kalitesi olarak gösteriliyor. Bu kısımdaysa oyunun yeni nesil konsollara özel olarak geliştirilen sürümü PS5 ve Xbox Series X gibi konsolların gücünden sonuna kadar yararlanacağı ifade edilirken, eski nesil konsollar için hazırlanan sürümünse PS4 ve Xbox One konsollarına odaklı geliştirileceği dile getiriliyor.

Sledgehammer Games’in geliştirici koltuğunda oturduğu yapımın ise ne zaman duyurulacağı ve nasıl bir hikayeye sahip olacağı bilinmiyor. Fakat paylaşılan son raporlara göre yeni CoD oyununun 1950’li yıllarda geçmesi bekleniyor. Hikaye anlamında da Call of Duty WWII’nin devam oyunu olacağını söylenen Vanguard’ın, serinin ilk oyununda olduğu gibi bir askeri birliğin başından geçen olayları ele alacağı ileri sürülüyor.