Anasayfa Haber Zoom, Yeni Gizlilik Bildirimi Özelliğini Tanıttı

Zoom, Yeni Gizlilik Bildirimi Özelliğini Tanıttı

Zoom, gizlilik bildirimi özelliği ile kullanıcı içeriğini ve bilgilerini kimin kaydedip paylaşabileceğini gösteriyor.

Zoom, servisin farklı özelliklerinde hangi bilgilerin diğer kullanıcılar tarafından görülebileceğini ve kaydedilebileceğini açıklığa kavuşturmak için tasarlanmış yeni uygulama içi bildirimler sundu. Zoom, gizlilik bildirimi özelliğinin sohbet, transkripsiyonlar, anketler ve soru-cevap dahil olmak üzere uygulamalarının çeşitli yerlerinde yer alacağını söylüyor.

Bu bildirimlerin pot kırmalara karşı koruma sağlamadığı belirtilirken, yalnızca işleri için Zoom kullanan ve belki de diğer VoIP çözümlerine kıyasla bu konuda rahat olmayan kişilere yardımcı olacağı düşünülüyor. Bu bildirimler, örneğin kullanıcıların yanlışlıkla profesyonel olmayan yorumları tüm toplantıya göndermemesini sağlamış olacak.

Ek olarak Zoom, uygulamanın kendi özellikleriyle ilgili bildirimlere ek olarak, toplantı sahibi veya diğer katılımcılar bir arama sırasında bağlı bir üçüncü taraf uygulamasını kullandığında da bildirimler göstermeye başlayacak. Bu da katılımcıların verilerinin üçüncü bir taraf tarafından saklanabileceğini bilmelerini sağlayacak ve ardından katılımcılar toplantıya devam edip edemeyeceklerine karar verebilecek.

Servis, bu özelliklerin 19 Nisan itibarıyla çıkacak bir güncellemenin parçası olarak yayınladığını belirtiyor. En son sürüme güncellemek içinse Zoom’u açmanız ve ardından pencerenin sağ üst köşesindeki profil resminize basıp güncellemeleri kontrol etmeniz yeterli. Bunu yaptığınızda Zoom’un en son sürümünü kullanıp kullanmadığınızı gösterecek bir kutu karşınıza çıkacak.

Bu arada kurumların telefon sistemi gereksinimlerini tek bir platformda birleştirmelerine olanak tanıyan Zoom Phone’un Türkiye’de kullanıma sunulduğunu da hatırlatalım.