Anasayfa Haber AMD FidelityFX, Xbox Series X ve S Oyun Konsollarına Geliyor

AMD FidelityFX, Xbox Series X ve S Oyun Konsollarına Geliyor

AMD FidelityFX Xbox Series

AMD FidelityFX efektleri Xbox Series X ve Xbos Series S oyun konsollarında da kullanılabilir olacak.

AMD‘nin açık kaynaklı FidelityFX efektleri Xbox Series X ve Xbox Series S oyun konsollarına geliyor. AMD RDNA 2 mimarisi, PC GPU’larından hem Sony hem de Microsoft’un en yeni konsollarına kadar paylaşılıyor.

NVIDIA DLSS (Derin Öğrenme Süper Örnekleme) teknolojisine rakip olan FidelityFX, Kontrast Uyarlamalı Keskinleştirme (CAS), değişken oranlı gölgeleme, Tek Geçişli Aşağı Örnekleyici, Ekran Alanı Yansımaları (SSSR), ışın izleme gölge giderici ve daha fazlasını içeren bir grafik efektleri koleksiyonu. Bu zengin araç setinin en iyi yanı ise açık kaynaklı olması ve çapraz platform desteği. Kısacası FidelityFX, oyunların görsel kalitesini büyük ölçüde artırabilen veya görüntü kalitesinde gözle görülür bir bozulma olmadan performanslarını artırabilen bir teknoloji koleksiyonu.

FidelityFX, AMD ekran kartlarından Xbox Series X ve Series S’ye geçerken biraz daha platform dostu hale gelecek. FidelityFX efektleri, her iki konsol için de Game Developer Kit’in içinde yer alacak ve bu da onu tamamen geliştiricilerin eline bırakacak.

FidelityFX şu anda Horizon Zero Dawn, Resident Evil 2 ve 3, Far Cry 6, World of Warcraft: Shadowlands ve Cyberpunk 2077 dahil olmak üzere 40 oyun için destek sunuyor. AMD’nin bu listeyi Microsoft oyun konsolunun gücünden faydalanarak daha da büyütmek isteyeceğini ise şimdiden söyleyebiliriz.