Anasayfa Haber Apple, OLED Tedarik Zincirini Çeşitlendirmek İstiyor

Apple, OLED Tedarik Zincirini Çeşitlendirmek İstiyor

Apple OLED ekran

Apple, OLED tedariği konusunda Samsung haricinde LG ve BOE ile de çalışabilir.

Apple’ın iPhone X’ten bu yana OLED ekran tedarikinin büyük bir bölümünü Samsung Display karşılıyor. Hatta geçtiğimiz yılki iPhone’ların OLED ekranlarının yüzde 78‘lik bir bölümünü Samsung tarafından sağlandı. Ancak, Elec’in raporuna göre Apple OLED tedarik zincirini çeşitlendirmek istiyor. Bu kısımdaysa LG ve BOE firmaları öne çıkıyor.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz yılki iPhone modellerinde yer alan OLED ekranların üretilmesine LG de dahil olmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Apple, yapmış olduğu açıklamayla birlikte LG’den tedarik ettiği panelleri ana montaj hattında kullanmayacağını, sadece değişim işlemlerinde kullanacağını dile getirmişti.

Fakat bugün Omdia Research’in paylaşmış olduğu rapora göre LG’nin üretmiş olduğu ekran panellerinin de ana montaj hattında kullanılabileceğini görmekteyiz. Şimdilik her iki firma tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Apple OLED ekran tedarikçilerini çeşitlendirmek istiyor

Ancak, Omdia Research LG’nin önümüzdeki dönemde iPhone’ların OLED ekranlarının yüzde 29.6‘sını tedarik edeceğini söylüyor. Öte yandan Samsung Display’in de iPhone’ların OLED panellerinin yüzde 65.1‘ini tedarik edebileceği de konuşuluyor. Ayrıca BOE’nin de siparişlerin yüzde 5.3’lük bir bölümünü karşılaması bekleniyor.

Aynı zamanda yayınlanan raporda Apple’ın yeni iPhone’lar için toplamda 169 milyon OLED panel tedarik etmesi ve bunların sadece 110 milyon adetinin Samsung Display tarafınca sağlanacağı ön görülüyor. Bunun haricinde yine aynı raporda LG’nin 50 milyon BOE’nin de Apple için 9 milyon OLED ekran tedarik edeceğine de dikkat çekiliyor.