Anasayfa Haber Asus ROG Strix XG43UQ İlk HDMI 2.1 Destekli Monitör Olacak

Asus ROG Strix XG43UQ İlk HDMI 2.1 Destekli Monitör Olacak

Asus ROG Strix XG43UQ

Asus ROG Strix XG43UQ oyun monitörü piyasadaki ilk HDMI 2.1 monitör olacak.

Asus tarafından ROG Strix XG43UQ oyun monitörü duyuruldu. Mayıs ayında çıkışı gerçekleştirilecek olan ürün piyasadaki ilk HDMI 2.1 monitör olmasıyla öne çıkacak. Bu anlamda yeni nesil oyun konsolları için de iyi bir seçenek olacak olan 43 inç büyüklüğündeki monitör, HDMI 2.1 üzerinden 4K 120 Hz için destek sunarken DSC teknolojisi sayesinde DisplayPort 1.4 ile de PC için 4K 144 Hz desteği sunabilecek.

ROG Strix XG43UQ Özellikleri

AMD FreeSync Premium Pro teknolojisine sahip monitör ayrıca ELMB ve değişken yenileme hızı teknolojilerinin aynı anda çalışmasını sağlayan ASUS ELMB Sync ile donatılmış. Ek olarak, DisplayHDR 1000 sertifikası ve profesyonel düzeyde yüzde 90 DCI‑P3 renk gamına sahip Yüksek Dinamik Aralık teknolojisi de diğer artılardan.

XG43UQ, neredeyse anlık 1 ms MPRT (hareketli resim yanıt süresi) ve önceden ayarlanmış üç HDR moduna sahip olacak. Ayrıca ürün, ASUS SonicMaster teknolojisi ile çalışan yerleşik 10W stereo hoparlörler ve bir uzaktan kumanda ile birlikte gelecek. Bağlantı seçenekleri arasından da zengin olan Strix XG43UQ, USB 3.0, HDMI 2.1 ve 2.0, DisplayPort 1.4, ses girişi ve kulaklık girişine sahip.

ROG Strix XG43UQ Fiyatı ve Çıkış Tarihi

ROG Strix XG43UQ fiyatı hakkında ise henüz herhangi bir bilgi verilmiyor. Ürünün çıkışı ise başta da belirttiğimiz gibi gelecek ay gerçekleştirilecek.