Anasayfa Haber Battlefield Mobil, 2022 Yılında Akıllı Cihazlara Geliyor

Battlefield Mobil, 2022 Yılında Akıllı Cihazlara Geliyor

Battlefield Mobil

EA’in yeni yaptığı açıklamaya göre, telefonlar ve tabletler için beceriye dayalı farklı bir deneyim vadeden Battlefield Mobil için düğmeye basıldı. Oyun, 2022 yılı içerisinde oyunculara sunulacak.

PUBG, Fortnite ve Call of Duty gibi oyunların mobil cihazlara sunulmuş olmasının yanında, Apex Legends Mobile da yakında çıkışını gerçekleştirecek. Bu kadar oyunun mobil versiyonu varken Battlefield gibi bir yapımın mobil oyun sektöründen uzak olması her zaman tepki çekiyordu. İşte tam bu noktada EA’in yeni yaptığı açıklamayla, 2022 yılı içerisinde Battlefield Mobil oyununun çıkacağı duyuruldu. Geliştirici şirket, Battlefield Mobil’in şu ana kadar yayınlanmış bütün Battlefield oyunlarından çok farklı bir yapıda olacağını belirtti.

Electronic Arts’ın alt kuruluşu olan video oyun geliştirme şirketi DICE’nin konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “Hareket halindeyken Battlefield deneyimini sunmak için DICE ile yakın bir şekilde çalışan Industrial Toys, Battlefield Mobil’in geliştiriciliğini üstlenmekte.” sözlerine yer verdi. Industrial Toys’un da Electronic Arts’ın çatısı altında çalışmalarını sürdüren mobil oyun geliştiriciliğine yönelmiş bir kuruluş olduğunu belirtelim.

Bundan uzun zaman önce de Battlefield’in mobil sürümü çıkacağı ile alakalı söylentiler vardı ancak hiçbir zaman resmiyete kavuşmadı. Direkt olarak şirket tarafından yapılan bu açıklamayla 2022 yılında Battlefiled Mobil’i göreceğimiz kesinleşmiş oldu. Fortnite ve diğer oyunların yakaladığı başarıyla birlikte, özellikle FPS / Battle Royale kategorilerindeki büyük yapımları mobil tarafta görmek, şirketler için stratejik açıdan oldukça önemli. İlerleyen süreçte Battlefield Mobil ile alakalı yeni detayların paylaşılacağını da söylemiş olalım.