Anasayfa Haber Microsoft, Yeni Bir Windows Mağazası Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Microsoft, Yeni Bir Windows Mağazası Üzerinde Çalışıyor Olabilir

microsoft store

Microsoft, Windows 10 uygulama mağazasını daha modern bir hale getirmek için çalışıyor.

Microsoft, Windows Central’ın haberine göre kullanıcılar tarafından pek fazla sevilmeyen Windows Mağazası’nın yerini alacak yeni bir Windows 10 uygulama mağazası üzerinde çalışıyor. Şirketin amacı, modern ve akıcı bir kullanıcı arayüzü sunmak. Ayrıca geliştiriciler için yeni politikalar da bu değişikliklerden biri.

Yaşanacak ana değişikliklerden biri, geliştiricilerin programları MSIX paket formatına dönüştürmek zorunda kalmadan, paketlenmemiş Win32 uygulamaları olarak göndermelerine izin verilmesi. Ayrıca bu yenilik, kullanıcıların oyunları yükledikleri klasörlere daha kolay erişebileceği ve bunları değiştirebileceği anlamına da geliyor. Bu da modların kurulumunu kolaylaştıracak bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Bir diğer önemli değişiklik, geliştiricilerin Microsoft’un uygulama içi ticaret platformunu kullanmak yerine kendi içerik dağıtım ağlarında yazılımı barındırabilecek olmaları. Hatta Windows Central’ın kaynakları, Microsoft’un kendi uygulama içi ticaret kanallarından yararlanan uygulama geliştiricilerinden kesinti yapmayacağını da söylüyor. Hatırlarsanız Epic Games geliştiricilerin kendi ödeme işlemlerini yapmalarına izin verilmesini talep etmişti. Bu noktada Microsoft’un böyle bir planının olması, Epic’in elini de kuvvetlendirecektir.

Son olarak, yeni sürümün ne zaman yayınlanacağı ile ilgili henüz bir bilgi bulunmadığını belirtelim. Ancak 2021 sonbaharında beklenen kullanıcı arayüzü güncellemesi ile birlikte gelmesi muhtemel.