Anasayfa Makale Oyun Bilgisayarınızı GeForce RTX’li Monster Notebook İle Yenileme Zamanı

Oyun Bilgisayarınızı GeForce RTX’li Monster Notebook İle Yenileme Zamanı

Monster Advertorial Yenileme Zamanı

Monster Notebook, GeForce RTX 3000 serisiyle yenilenmiş dizüstü bilgisayarları ile oyun deneyimine sınıf atlatıyor.

Türkiye’nin önde gelen bilgisayar üreticilerinden Monster Notebook, NVIDIA GeForce RTX 30 serisi ekran kartları ile mevcut dizüstü bilgisayarlarınızı yenileme zamanının geldiğini vurguluyor. NVIDIA’nın en son teknolojilerini barındıran ekran kartlarını içeren notebooklar, oyunculardan profesyonellere, öğrencilerden yayıncılara kadar herkese hitap ediyor.

Ancak özellikle bir oyuncu için bilgisayarının performansı, en önemli unsurdur. Bu performansı sağlayan en önemli donanımlar da şüphesiz ekran kartları ve işlemciler. Günümüzde bu önem ağırlıklı olarak ekran kartına doğru kayıyor.

NVIDIA ekran kartlarının günümüzdeki gelişimi, performans artımının yanında çeşitli görsel teknolojileri de barındırıyor. Böylece oyuncular satın alacakları bilgisayarların özelliklerine bakarken, ilk olarak ekran kartı detayını göz önünde bulunduruyor.

Biz de bu unsuru göz önünde bulundurarak, hem GeForce RTX 3000 serisinin sunduklarına, hem de GeForce RTX 3000 serisi ekran kartıyla donatılan yeni Monster Notebook modellerine bakıyoruz.

Rakipsiz Işın İzleme Performansı: GeForce RTX Nedir?

Monster Notebook modelleri, yüksek işlemci performansının yanına NVIDIA teknolojilerini de katıyor. Bu teknolojilerin başında ise NVIDIA’nın tabiri ile RTX, yani “ışın izleme” yer alıyor.

minecraft rtx on
Minecraft: RTX ON

Işın izleme sayesinde oyunlarda foto-gerçekçi grafikler için en önemli öğeler olan ışık – global aydınlatma, ışık saçan dokular (emissive textures) ve gölge, yansıma ve çevresel perdeleme gibi ışığın oyun dünyası içerisindeki hareketleri sonucu ortaya çıkan efektler, gerçeğe çok daha yakın bir şekilde oyun dünyası içerisinde oluşturulan sanal ışınlar izlenilerek hesaplanıyor. Yani ışık ve ışık kaynaklı efektler simüle edilmiş oluyor. Ortaya standart metotlara (rasterizasyon) kıyasla çok daha gerçekçi gölgeler, yansımalar ve aydınlatma (global aydınlatma, çevresel perdeleme) çıkıyor.

RTX ilk olarak NVIDIA RTX 2000 serisi ile Gamescom 2018’de duyurulmuştu. Duyurulmasından bu yana, desteklediği teknolojilerle en popüler ekran kartı platformunu sunan mimari, Ray Tracing teknolojisini evlerimize getirmesiyle, bilgisayar dünyasında bir ilki de yaşattı.

Hem Grafik Kalitesini, Hem de Performansı Artırın: NVIDIA DLSS Nedir?

NVIDIA’nın RTX serisi ekran kartları, Tensor çekirdekleri sayesinde “Derin Öğrenme Süper Örnekleme” yani DLSS teknolojisini de destekliyor. Bu teknolojiyi basit bir yolla anlatacak olursak; NVIDIA RTX ekran kartları üzerinde yer alan Tensor çekirdekleri (yapay zeka işlem birimleri) sayesinde oyun daha düşük bir çözünürlükte hesaplanıp ekran çözünürlüğüne yükseltiliyor.

Örnek olarak 4K çözünürlükteki bir monitörde oyun oynuyorsak, oyun motoru oyun hesaplamalarını sanki çözünürlüğü 1080p olarak seçmişiz gibi yapıyor. Ama DLSS aradaki eksik pikselleri yapay zeka algoritması ile hesaplayıp, bizim oyunu yine de 4K görmemizi sağlıyor. Bu sayede kimi zaman iki kata kadar bir performans artışı (FPS değeri olarak) yakalayabiliyoruz.

DLSS

İlk sürümünden sonra DLSS 2.0 olarak güncellenen teknoloji, ilk sürümüne göre 2 kat daha hızlı işlem yapabiliyor. Genel olarak bu geliştirmeler ise şöyle;

  • Üstün Görüntü Kalitesi – DLSS 2.0, piksellerin yalnızca yarısını işler ve yerel çözünürlükte görüntü kalitesi sunar. Daha net görüntü ayrıntıları ve kareler arasında iyileştirilmiş tutarlılık için yeni geçici geri bildirim tekniklerini kullanır.
  • Tüm GeForce RTX GPU’larda ve Çözünürlüklerde Harika Ölçeklendirme – Yeni ve daha hızlı yapay zeka modeli, Tensor Çekirdeklerini daha verimli kullanarak orijinaline göre 2 kat daha hızlı işlem yapar ve böylece desteklenen GPU’lar, ayarlar ve çözünürlüklerde kare hızlarını iyileştirip kısıtlamaları kaldırır.
  • Tüm Oyunlar İçin Tek Ağ – Orijinal DLSS, her yeni oyunda yapay zekanın eğitilmesini gerektiriyordu. DLSS 2.0, tüm oyunlar genelinde çalışan genel bir yapay zeka ağı sunuyor. Bu da daha hızlı oyun entegrasyonu ve daha fazla DLSS destekli oyun anlamına geliyor.
  • Özelleştirilebilir Seçenekler – DLSS 2.0 kullanıcılara, görüntü oluşturma çözünürlüğünü kontrol eden 3 görüntü kalitesi modu (Kalite, Denge ve Performans) sunuyor. Performans modu şimdi 4 kata kadar süper çözünürlüğe olanak tanıyor. Bu daha fazla kullanıcı seçeneği ve hatta daha yüksek performans artışları anlamına geliyor.

Orijinal hesaplama güçleriyle ortaya çıkan FPS değerini bazı oyunlarda neredeyse 2 katına çıkartan DLSS 2.0 teknolojisi, özellikle dizüstü bilgisayar tercih edecek olan kullanıcılar için biçilmiş bir kaftan.

Dizüstü bilgisayarların güç tüketim limitleri bir kısıtlama gibi gözükse de, DLSS 2.0 ile yükselen performans, masaüstü bilgisayarların seviyesine gelmekle kalmıyor, rakibi olan GPU’ları da geride bırakıyor.

Yayıncı Olmak İsteyenler İçin: NVIDIA Broadcast Nedir?

Sade arayüzüne birçok özellik sığdırmayı başaran NVIDIA Broadcast, YouTube ve Twitch yayınları gerçekleştirmeyi hedefleyenlerin ya da şirket toplantılarına evinden katılmak isteyen profesyonellerin daima kullanacakları bir uygulamaya dönüşüyor. NVIDIA GeForce RTX 3000 serisi ekran kartı bulunduran Monster oyuncu bilgisayarlarıyla da uyumlu çalışan NVIDIA Broadcast, işitsel ve görsel açıdan birçok geliştirme sunuyor.

Düzenleyeceğiniz canlı yayınlarda kullandığınız mikrofon ne kadar iyi olursa olsun, ne denli başarılı fiziksel filtreler kullanırsanız kullanın; klavye tuş sesi, fare tıklaması sesi, açık pencereden gelen sesler, klima sesi ya da başka odalardan gelen sesler, ister istemez yayınınıza yansıyabiliyor. Bilgisayarınızın işlemcisini kullanan yazılımsal filtreler, istenmeyen türdeki sesleri bir yere kadar perdeleyebilse de bu yapay engelleme, sizin de sesinizin boğuklaşmasına ve berraklığını yitirmesine neden olabiliyor.

NVIDIA Broadcast’ın gürültü giderme özelliği, uygulama üzerinden seçtiğiniz mikrofona, sizin belirleyeceğiniz yoğunlukta gürültü engelleme efekti uyguluyor. Bu özelliği etkinleştirdiğiniz andan itibaren şaşırtıcı derecede başarılı çalışan ve yapay zekâ ağından destek alan uygulama sayesinde yayınlarınızda çevresel unsurlardan gelen sesler tamamen engelleniyor. Yalnızca sizin konuşmalarınız yayına aksediyor.

İnternet üzerinden gerçekleştirdiğiniz sesli görüşmelerde sizin karşı tarafa ilettiğiniz sesin netliği kadar karşı tarafın sesinin netliği de görüşme kalitesini doğrudan belirliyor. Yayınlarda etkinleştirebildiğiniz gürültü giderme özelliğine ek olarak size ulaşan sesleri de filtreye tabi tutma imkânınız bulunuyor.

Uygulamanın “Hoparlörler” sekmesinde yer alan değişkenlerden destek alarak ses kaynağını ve filtre yoğunluğunu seçerek karşı taraftan size ulaşan parazitli sesleri temiz bir şekilde işitebiliyorsunuz. Özellikle bağlantı sorunlarında ya da karşı tarafın mikrofon sorunlarında değerlendirebileceğiniz bu imkân, normal şartlarda kısa sürecek ve verimsiz tamamlanacak görüşmelerin
daha uzun sürmesine ve verimli geçmesine katkıda bulunuyor.

NVIDIA Broadcast

NVIDIA Broadcast’ın şaşırtıcı yeteneklerinden biri de kamera geliştirmesi tarafında bulunuyor. Haricî yayın uygulamalarınızda kullanabileceğiniz yapay zekâ destekli bir sanal aygıt oluşturarak görüntünüzü, gerçek zamanlı olarak yapılandırabilen uygulama, yayınlarınızın ve toplantılarınızın son derece başarılı olmasına ortam hazırlıyor.

Yayın veya toplantı saatiniz yaklaştıysa ve odanız bu süreç için uygun değilse, NVIDIA Broadcast’ın sanal arka plan özelliği işinize yarıyor. Web kameranızın ekrana yansıttığı açıda sizi ve oturduğunuz koltuğu, arka planda yeşil perde bulunmamasına karşın yapay zeka desteğiyle algılayabilen uygulama, arka plana sanal görüntüler ekleyebilmenize imkân tanıyor. Dilediğiniz statik bir görsel, oynadığınız oyunun görüntüsü ve dilediğiniz farklı bir görüntü, odanızı perdeleyen profesyonel bir sahneye dönüşebiliyor. Tabii odanızın genel halinden memnunsanız ve daha etkileyici bir atmosfer eşliğinde yayın/toplantı gerçekleştirmeyi arzu ediyorsanız, arka plan bulanıklaştırma özelliği de başka bir seçenek.

Sizi sürekli takip eden bir kameraya sahip olmanızı sağlayan NVIDIA Broadcast’ın kamera geliştirme yeteneklerinden biri de otomatik resim karesi adıyla karşınıza çıkıyor. Web kameranızın yansıttığı görüntüyü belirli bir oranda kırparak sizi odak haline getiren bu özellik, hareketlerinize göre kameranın adeta sağa sola hareket etmesini mümkün kılıyor. Siz sağa doğru yöneldiğinizde kameranız sanki sağa doğru sizi takip ediyor, sola yöneldiğinizdeyse kamera, odağını bozmadan yine aynı yöne doğru hareket ediyor. Bu özelliği etkinleştirdiğinizde arka plan bulanıklaştırma ya da görsel ekleme efektleri ise kullanılamıyor.

GeForce RTX 3000 Serisi İçin Mantıklı Seçenekler: Monster Notebook Modelleri

NVIDIA’nın RTX tabanlı teknolojilerinden bahsettiğimize göre, GeForce RTX 30 ile güncellenen Monster Notebook modellerine göz atabiliriz.

Monster Tulpar T5 V20.2 15.6″ Oyun Bilgisayarı

Monster Tulpar T5 V20.2 Oyun Bilgisayarı

Teknik Özellikleri

  • NVIDIA GeForce RTX 3060
  • Intel i7-10870H 2.20GHz Turbo Boost ile 5.0GHz
  • 16GB DDR4 2933MHz RAM
  • 512GB Samsung PM991 M.2 SATA NVMe SSD
  • 15,6″ QHD 2560×1440 165Hz %100 sRGB IPS Mat LED Ekran
  • 2 adet disk desteği (2xM.2 SSD)
  • RGB Tek Bölge Aydınlatmalı Klavye
  • 22.9mm Kalınlık
  • 2.0Kg Ağırlık
  • Alüminyum Kasa
  • Monster Sırt Çantası Hediye

Avantajlar

  • İçerdiği RTX 3060 ekran kartı sayesinde RTX platformunun sunduğu bütün avantajlara sahip olun.
  • Intel Wi-Fi 6 (Gig+) desteği
  • Alüminyum alaşımlı kasa ısı dağılımı ve korozyon direnci konusunda güçlü.
  • 64 GB’a kadar genişletilebilir RAM. 2 RAM, 2 SSD slotu.
  • İnce çerçeve, 165 Hz, QHD ekran.
  • Ayarlanabilir sanal hoparlörler ve THX SPATIAL AUDIO teknoloji ile daha iyi bir işitme deneyimi
  • Oynayamadığınız oyun olursa ilk 15 gün içerisinde para iadesi garantisi
  • Ömür boyu ücretsiz bakım garantisi mevcut

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Monster Tulpar T5 V21.5.1 15.6″ Oyun Bilgisayarı

Monster Tulpar T5 V21.5.1

Teknik Özellikleri

  • NVIDIA GeForce RTX 3070
  • Intel i7-10875H 2.30GHz Turbo Boost ile 5.1GHz
  • 16GB DDR4 2933MHz RAM
  • 1TB Intel 660P M.2 SSD
  • 15,6″ QHD 2560×1440 165Hz %100 sRGB IPS Mat LED Ekran
  • 2 adet disk desteği (2xM.2 SSD)
  • RGB 4 Bölge Aydınlatmalı Klavye
  • 18.2mm Kalınlık
  • 1.7Kg Ağırlık
  • Magnezyum Kasa
  • Monster Sırt Çantası Hediye

Avantajlar

  • İçerdiği RTX 3070 ekran kartı sayesinde RTX platformunun sunduğu bütün avantajlara sahip olun.
  • Intel Wi-Fi 6 (Gig+) desteği
  • İşlemci soğutma sisteminde sıvı metal termal macun kullanılıyor.
  • Alüminyum ve magnezyum alaşımlı kasa ile ısı dağılımı ve korozyon direnci konusunda güçlü (Kasa altındaki Light bar ile arttırılmış RGB deneyimi)
  • 64 GB’a kadar genişletilebilir RAM. 2 RAM, 2 SSD slotu.
  • İnce çerçeve, 165 Hz, QHD ekran.
  • Ayarlanabilir sanal hoparlörler ve THX SPATIAL AUDIO teknoloji ile daha iyi bir işitme deneyimi
  • Windows Hello Yüz Tanıma Teknolojisi
  • Oynayamadığınız oyun olursa ilk 15 gün içerisinde para iadesi garantisi
  • Ömür boyu ücretsiz bakım garantisi mevcut

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Monster Tulpar T7 V20.3 17.3″ Oyun Bilgisayarı

Monster Tulpar T7 V20.3

Teknik Özellikleri

  • NVIDIA GeForce RTX 3060
  • Intel i7-10750H 2.60GHz Turbo Boost ile 5.0GHz
  • 16GB DDR4 2933MHz RAM
  • 512GB Samsung PM991 M.2 SATA NVMe SSD
  • 17,3″ FHD 1920×1080 144Hz IPS Mat LED Ekran
  • 2 adet disk desteği (2xM.2 SSD)
  • RGB Tek Bölge Aydınlatmalı Klavye
  • 30.05mm Kalınlık
  • 2.5Kg Ağırlık
  • Monster Sırt Çantası Hediye

Avantajlar

  • İçerdiği RTX 3060 ekran kartı sayesinde RTX platformunun sunduğu bütün avantajlara sahip olun.
  • Intel Wi-Fi 6 (Gig+) desteği
  • 64 GB’a kadar genişletilebilir RAM. 2 RAM, 2 SSD slotu.
  • İnce çerçeve, 144 Hz, FHD ekran.
  • RGB Tek Bölge Klavye
  • Ayarlanabilir sanal hoparlörler ve THX SPATIAL AUDIO teknoloji ile daha iyi bir işitme deneyimi
  • Oynayamadığınız oyun olursa ilk 15 gün içerisinde para iadesi garantisi
  • Ömür boyu ücretsiz bakım garantisi mevcut

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Monster Tulpar T7 V21.6.1 17.3″ Oyun Bilgisayarı

Monster Tulpar T7 V21.6.1

Teknik Özellikleri

  • NVIDIA GeForce RTX 3070
  • Intel i7-10875H 2.30GHz Turbo Boost ile 5.1GHz
  • 16GB DDR4 2933MHz RAM
  • 1TB Intel 660P M.2 SSD
  • 17,3″ QHD 2560×1440 165Hz %100 sRGB IPS Mat LED Ekran
  • 2 adet disk desteği (2xM.2 SSD)
  • RGB 4 Bölge Aydınlatmalı Klavye
  • 20.0mm Kalınlık
  • 2.3Kg Ağırlık
  • Magnezyum Kasa
  • Monster Sırt Çantası Hediye

Avantajlar

  • İçerdiği RTX 3070 ekran kartı sayesinde RTX platformunun sunduğu bütün avantajlara sahip olun.
  • Intel Wi-Fi 6 (Gig+) desteği
  • İşlemci soğutma sisteminde sıvı metal termal macun kullanılıyor.
  • Alüminyum ve magnezyum alaşımlı kasa ile ısı dağılımı ve korozyon direnci konusunda güçlü. (Kasa altındaki Light bar ile arttırılmış RGB deneyimi)
  • 64 GB’a kadar genişletilebilir RAM. 2 RAM, 2 SSD slotu.
  • İnce çerçeve, 165 Hz, QHD ekran.
  • Ayarlanabilir sanal hoparlörler ve THX SPATIAL AUDIO teknoloji ile daha iyi bir işitme deneyimi
  • Windows Hello Yüz Tanıma Teknolojisi
  • Oynayamadığınız oyun olursa ilk 15 gün içerisinde para iadesi garantisi
  • Ömür boyu ücretsiz bakım garantisi mevcut

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Eski teknoloji ve düşük performanslı dizüstü bilgisayarlar yerine yüksek performansı ve teknolojileri ile dikkat çeken Monster Notebook modelleri, “Yenileme Zamanı” gelen bu bilgisayarlar için en uygun seçenekler arasında yer alıyor. Kullanıcıların bütçelerine uygun olan bu modeller, yüksek performans sağlamakla kalmıyor, oyun deneyimini geliştiriyor ve yayıncı olmak isteyenlere de yolu açıyor.

Advertoryal