Anasayfa Haber Nokia X50, 108 MP Kamera ve Snapdragon 775 İşlemci İle Gelebilir

Nokia X50, 108 MP Kamera ve Snapdragon 775 İşlemci İle Gelebilir

Nokia X50

Nokia’nın bir süredir üzerinde çalıştığı X50 modeli 108 MP ana kamera ve Snapdragon 775 işlemci ile beraber listelendi.

Yakın zaman içerisinde yeni C serisi, G serisi ve X serisi modellerini tanıtan Nokia, şimdi de kullanıcıların karşısına 108 MP ana kameralı Nokia X50 modeliyle çıkmaya hazırlanıyor.

Daha önceden markanın yeni nesil akıllı telefonlarıyla ilgili yapmış olduğu isabetli sızıntılarla tanınan Nokiapoweruser tarafınca paylaşılan bilgilere göre, X50’nin Snapdragon 775 işlemcisinden güç alacağını görüyoruz. Snapdragon 765G‘nin halefi olarak lanse edilmesi beklenen 775’in ise 5 nm fabrikasyon süreciyle beraber üretileceği ve performans konusunda selefine kıyasla ciddi iyileştirmelere ev sahipliği yapacağı da paylaşılan bilgiler arasında.

Özellikleri bakımından orta-üst segmente konumlandırılacağı düşünülen telefonun, ayrıca üst düzey kamera özellikleriyle de ön plana çıkması bekleniyor. Bu kısımdaysa yeni nesil telefonda Zeiss imzalı ve OZO Audio özellikli 108 MP çözünürlüğündeki bir ana kamera sensörüne yer verileceği konuşuluyor. Beşli kamera kurulumuyla birlikte karşımıza çıkacağı belirtilen X50’nin arka tarafındaysa telefoto, ultra geniş açı, makro ve derinlik sensörülerinin de bulunacağı söyleniyor.

Ekran kanadında da dikkat çekici özelliklere sahip olması beklenen telefonun, 6.5 inç büyüklüğündeki QHD+ çözünürlüğündeki bir ekranın üzerinde inşa edileceği ve bu ekranınsa 120Hz yenileme hızına da sahip olacağı ifade ediliyor. Bunun haricinde tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran X50’nin 6.000 mAh boyutundaki devasa bir batarya tarafından da besleneceği ileri sürülüyor.

Şimdilik söz konusu telefonun tam olarak ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor. Ancak, HDM Global’a yakın kaynakların elde ettiği bilgilere göre yeni nesil telefonun 2021’in üçüncü çeyreğinde lanse edilmesi bekleniyor.