Anasayfa Makale Outriders Hakkında Bilmeniz Gereken 7 İpucu

Outriders Hakkında Bilmeniz Gereken 7 İpucu

Enoch gezegenine doğru yola çıkarken, Outriders deneyiminizi daha iyi hale getirebilecek bu ipuçlarını ve püf noktaları kaçırmayın.

People Can Fly isimli stüdyo tarafından geliştirilen Outriders isimli oyun, geçtiğimiz günlerde çıkışını gerçekleştirdi. Square Enix’in dağıtımcılığını üstlendiği bu yapım, yepyeni bir RPG shooter olarak karşımıza çıkmakta. Eğer Outriders’ı yeni aldıysanız ve oynamaya başladıysanız, aslında oyunun oynanış açısından oldukça basit olduğunun farkına varmışsınızdır. Ancak oyunun başlarda size hızlıca öğretip geçtiği ya da hiç göstermediği bazı özellikler mevcut. Oyun esnasında bu mekaniklerin bazıları gözden kaçabilmekte. Bu nedenle daha iyi bir Outriders deneyimi yaşayabilmeniz adına sizlere birbirinden faydalı bu 9 ipucunu hazırladım.

Yıkıcı Yakın Dövüş Özellikleri

Outriders hakkında bilmeniz gereken 9 ipucu

Outriders’da yeterli sayılabilecek miktarda kullanabileceğiniz süper güçleriniz mevcut. Ayrıca oyunda yer alan her sınıfın oldukça güçlü yakın dövüş saldırıları teknikleri var. Büyük ve yıkıcı olan bu güçler, oyun oynama deneyiminize ciddi anlamda etki edebilmekte.

Söz konusu bu saldırılar genellikle birincil yeteneklerin tekrar aktif olmasını bekleyene kadar kullanılan ve genellikle unutulan yetenekler. Ancak bu yetenekler bazı durumlarda düşmana etkili biçimlerde yaklaşmak için iyi bir alternatif olabiliyor.

Oyunda koşarken yakın dövüş saldırınızı kullandığınızda, karakteriniz havaya sıçrayacak ve ardından belirli bir alan içerisinde patlama etkisi sağlayabilmek adına yere güçlü bir vuruş yapacak. Bu yetenek, özellikle de tank olarak oynuyorsanız, oldukça etkili bir yöntem olarak kullanılabilir.

Loot Yapmayı Boş Geçmeyin

Outriders eşya sistemi

Outriders, tıpkı Destiny gibi loot odaklı bir shooter oyunu. Bu yüzden oyun boyunca loot yapmak oldukça önemli. Siz onu oynamaya başladığınızdan itibaren, iyi bir denge ile sizi loot anlamında beslemeye başlıyor. Oynadığınız süre boyunca size pek çok farklı ekipmanı kullanma imkânı sağlıyor.

Outriders, içerisinde pek çok farklı silah çeşidini bulunduran bir yapım. Bu sebepten dolayı size önerim herhangi bir silaha ya da silah türüne bağlı kalmamanız olacak. Özellikle oyunun ilk safhalarında mümkün mertebe silah denemeniz, ileride nasıl bir oyun stratejisi geliştirebileceğiniz yönünde size fikir verirken, aynı zamanda diğer silahları da yakından tanıma şansı verir.

Oyunda ilk 10 saati geride bırakmanızın ardından yavaş yavaş hangi silah türünde oynamaya devam edeceğinize karar verebilirsiniz. Oyun aslında tam da bu noktadan sonra açılarak, daha rekabetçi ve keyifli bir hal alıyor.

Eşyaları Yükseltmekten Çekinmeyin

Outriders Eşya Yükseltme

Outriders, az önce de belirttiğim gibi loot konusunda oldukça cömert davranan bir oyun. Bu sebepten dolayı elinizdeki eşyaları yükseltme konusunda herhangi bir çekince yaşamayın. Ben, özellikle bu tarz oyunlarda sürekli olarak loot yapan ancak o lootu harcamayan cimri oyunculardanım. Bunun sebebi ise topladığım lootları bir gün belki daha ihtiyaç gerektiren durumda kullanırım demem. Ancak Outriders bu noktada oyuncunun kalbine su serper nitelikte. Dolayısı ile elinizde bulunan teçhizatı her daim var olan neredeyse tüm materyalleriniz ile yükseltmeniz, daha keyifli bir oyun deneyimi yaşayabilmeniz açısından önem arz ediyor.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise modlanan silahlarınızı satmak yerine parçalamaya özen göstermeniz. Özellikle nadir bulunan eşya setlerinde parçalamak ve modlamak oldukça mühim.

Otomatik Toplamayı Etkinleştirmeyi Unutmayın

Looter shooter oyunlarda belirli bir noktadan sonra loot yapmak çile haline gelebiliyor. Belirli bir silah türünde ilerlemeye karar verdiyseniz ve sadece o türdeki silahları toplamak istiyorsanız, Outriders bu noktada oyunculara kolaylık sağlıyor. Oyunda auto loot özelliğini aktif ettiğiniz takdirde lootlamak istediğiniz zırh ve silah tiplerini seçebiliyorsunuz. Böylelikle oyun boyunca loot yapmayı tercih ettiğiniz gereçleri toplarsınız. Bu sizi gereksiz olarak loot yapmaktan kurtaran oldukça faydalı bir özellik. Söz konusu bu özelliği ise oyunun ayarlar menüsünden açabilirsiniz.

İstemediğiniz Oyuncular ile Oyun Oynamayın

Outriders, çevrimiçi ve co-op deneyime odaklanan bir oyun. Bu yüzden standart ayarlarında iken sizin yanınıza herhangi bir oyuncu yerleştirir. Eğer oyun deneyiminizi farklılaştırmak istiyor ya da farklı tercihleriniz bulunuyor ise, bu özelliği dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Oyun ayarlarından değiştirebileceğiniz bu özellik ile dilerseniz oyun tecrübenize tek kişi devam edebilir, dilerseniz de belirtmiş olduğunuz kriterlere uyan oyuncular ile oyununuzu oynayabilirsiniz. Seviye olarak sizden çok daha yüksek olan oyuncular ile oynamamanızı tavsiye ederim. Bunun sebebi ise basit, sizden daha iyi donanımlara ve silahlara sahip oyuncular sizin oyununuzu oldukça basit hale getirebilir. Bu durum da oyundan alacağınız zevki azaltacaktır.

Outriders, genel hatları itibari ile zaten çok zor olmayan bir oyun. Oyunun sahip olduğu kısıtlı zorlayıcı mekanikleri ve koşulları daha iyi oyuncular ile kırmak, sizin oyundan alacağınız keyfi azaltacaktır.

Oyunu Oynayabildiğiniz En Yüksek Zorluk Derecesinde Oynayın

Outriders’a başlarken tıpkı her oyunda olduğu gibi standart olarak normal zorlukta oyuna başlarsınız. Outriders, zorluk seviyelerine göre oyuncuya loot düşüren bir sisteme sahip. Kolay ya da orta zorlukta oyunu oynamayı tercih ederseniz, pek çok looter shooter oyununda olduğu gibi uzun süreler boyunca grind yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Oyunda uzun süreler boyunca grind yapmak size göre değilse, oyunu mümkün olan en yüksek zorluk seviyesinde oynamaya özen gösterin. Böylece çok daha nadir ve yüksek özelliklere sahip teçhizatlara sahip olabilirsiniz. Ayrıca oyun esnasında bir noktada zorlanırsanız basit bir şekilde oynanış zorluğunu değiştirip o bölümü geçebilir ve oyunun zorluğunu tekrardan yukarı çekebilirsiniz.

Bu yöntem sizi oyunun rekabetçi yapısına çok daha hızlı getirirken, aynı zamanda oyunun sonuna doğru dilediğiniz gibi güç fantezilerinizi yerine getirmenize imkân tanır.

Dünya Ödüllerini Toplamayı İhmal Etmeyin

Outriders Dünya Ödülleri

Outriders’da açtığınız her yeni dünyanın ardından oyun size bir ödül verecek. İlerlemeniz açısından verilen ödüller oyunun başlarında her ne kadar önemsiz gibi gelse de, söz konusu bu ödüller oyunun ortalarına ve sonuna doğru oldukça değerli olabiliyor. Özellikle oyunun sonlarına doğru destansı ve efsanevi ganimetlerin düşme olasılığı oldukça yüksek.

Outriders, oyunsuz geçen son zamanlarda, oyuncuların zaman geçirebilmesi ve eğlenebilmesi adına iyi bir alternatif olmuş durumda. Söz konusu yapım, her ne kadar looter shooter yönü ile öne çıksa da içerisinde barındırdığı pek çok değerli mekanik ile hiç de fena olmayan bir oyun. Bu sebeple de looter shooter seven oyuncular için yeni bir alternatif olmanın ötesine geçebilmeyi başarmış durumda.