Anasayfa Haber Yeni MacBook Modelleri, Apple M2 İşlemci İle Gelebilir

Yeni MacBook Modelleri, Apple M2 İşlemci İle Gelebilir

Yeni MacBook modelleri Apple M2 işlemci

Güvenilir kaynakların servis ettiği bilgilere göre yılın ikinci yarısında piyasaya sürüleceği tahmin edilen yeni MacBook modelleri, Apple M2 işlemci ile beraber gelebilir.

Apple, M1 işlemcisini ilk olarak Kasım ayında lanse ettiği MacBook Air, MacBook Pro ve Mac Mini modelleriyle beraber piyasaya sürmüştü. Daha sonrasındaysa şirket 20 Nisan tarihinde de M1 işlemcili iPad Pro ve iMac modellerini duyurmuştu. Tüm bunlar yaşanırken sektörün güvenilir kaynaklarından biri olan Nikkei ise Cupertinolu teknoloji devinin Apple M2 işlemcisi üzerinde çalıştığını iddia etti. Paylaşılan bilgilere göreyse söz konusu işlemcinin bu yılın ikinci çeyreğinde tanıtılacağı tahmin edilen yeni MacBook modelleri ile beraber piyasaya sunulacağı söyleniyor.

ARM tabanlı Apple M1 işlemcisinin halefi olarak lanse edilecek olan işlemcinin şimdilik özellikleri hakkında net bir bilgi paylaşılmadı. Ancak sağlam kaynakların servis ettiği bilgiler doğrultusunda yeni nesil M2 işlemcisinin seri üretiminin başladığını ve bu işlemcinin Temmuz ayının başında piyasaya sürülebileceğini görüyoruz.

Hatırlayacağınız üzere kısa bir süre önce Apple’ın yeni MacBook Pro modeline ait olan bazı taslak görselleri internete sızmıştı. Sızdırılan bu taslak görselleriyle beraber Apple’ın yeni nesil MacBook Pro modelinde üç adet USB-C/Thunderbolt bağlantı noktasına, bir adet HDMI girişine, SD Kart okuyucusuna ve MagSafe şarj yuvasına yer vereceği iddia edilmişti. Bugünse söz konusu bu modelin M2 işlemciyle birlikte geleceği ileri sürülüyor.

Şimdilik, firmanın M2 işlemcisi hakkında herhangi bir resmi açıklamada bulunmadığını da belirtelim. Fakat şirkete yakın kaynaklar M2 işlemcili MacBook Pro modelinin bu yıl bitmeden piyasaya sunulacağına kesin gözüyle bakılıyor.