Anasayfa Haber Yeni Samsung Katlanabilir Telefonlar Sağlık İzleme Sensörlerine Sahip Olabilir

Yeni Samsung Katlanabilir Telefonlar Sağlık İzleme Sensörlerine Sahip Olabilir

Galaxy Fold 2 - katlanabilir telefon

Samsung, katlanabilir cihazlarını ciddi sağlık izleme sensörleriyle donatma seçeneklerini araştırıyor.

Samsung, gelecekteki katlanabilir telefonlarına sağlık sensörleri eklemek için çalışıyor. Tescil edilen bir patent, Samsung’un Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold 2 gibi içe doğru katlanabilir akıllı telefonlar ile kan basıncını ve diğer sağlık verilerinin ölçümlerini yapabilmek için teknoloji geliştirdiğini gösteriyor.

Patent belgesi, sağlık ölçümlerini izlemenin, Samsung katlanabilir telefonlarında nasıl çalışacağını gösteren çizimler içeriyor. Katlanan bölgenin içine ve dışına yerleştirilmiş sağlık sensörlerine sahip bir Galaxy Fold tasarımı da patentte yer alıyor. Ayrıca, yapılan bir açıklama da teknolojinin kapaklı cihazlar için de mümkün olabileceğini ortaya koyuyor.

Samsung Katlanabilir Telefon Sağlık İzleme Özellikleri
Kaynak: LetsGoDigital

Patentte yer alan görüntülerden biri, esnek ekranın alt kısmının altına yerleştirilmiş iki sensörü ortaya koymuş. Kullanıcılar, işaret parmaklarını bir veya iki sensörün üzerine yerleştirdiğinde ölçüm gerçekleşiyor ve sonuçlar ekrana yansıyor. Teknoloji, sensörlerin parmaklardan telefona bir görüntü aktarmasını sağlıyor. Aktarılan bu pikseller, nabız dalgası genliğine dönüştürülüyor ve bu genlik dönüştürme modeli kullanılarak sağlık bilgileri toparlanmış oluyor. Bunun yanında cihaz, parmağın uyguladığı basıncı da hesaplayabilme yeteneğine sahip. Bunu yapmak için de parmağın iki katlanabilir ekran arasında bulunması yeterli.

samsung z fold 3
Kaynak: LetsGoDigital

Alternatif olarak Samsung, sağlık sensörlerini katlanabilir telefonun dışına yerleştirmeye de karar verebilir. Böyle bir tasarım söz konusu olursa, ölçümler parmak ile değil, avuç içi yapılmak zorunda. Aynı zamanda, telefonun her iki ucunu kavrayarak ölçüm almak da mümkün olabilir. Patente göre, katlanabilir telefonlarda bu teknolojiler kullanılarak ve geliştirilerek çeşitli sağlık ölçütleri kolayca erişebilir hale gelecek. Ölçümü yapılabilecek veriler ise kan basıncı, vasküler yaş, aortik basınç dalga formu, stres, yorgunluk seviyeleri ve daha fazlasını içeriyor.

Son olarak Samsung’un, sağlık izleme özelliklerini katlanabilir telefonlara ne zaman uygulayacağına dair herhangi bir bilginin olmadığını belirtelim.