Anasayfa Haber Bülten ASUS ve Intel, Medikal Araba Üretimi İçin İş Birliği Yapacak

ASUS ve Intel, Medikal Araba Üretimi İçin İş Birliği Yapacak

ASUS ve Intel Medikal Araba

2020’nin başından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 tüm insanları aşılması zor güçlüklerle karşı karşıya bıraktı. Bununla mücadele için sağlık sektörü, salgına karşı uzmanlara destek olmak için çalışmalarını hızlandırdı. Mobil destek sağlayan uzaktan sağlık çözümleri de bu çalışmalar arasında yer alıyor.

Taipei Şehir Hastanesi Heping Fuyou Bölümü ile iş birliği yapan ASUS, Intel® ve VSee, doktorların ve hemşirelerin karantina servislerinde yatan hastalarla iletişim kurmasını, destek vermesini ve belirtileri tespit etmesini sağlayan bir akıllı mobil tıp projesini uygulamaya aldı. Proje ayrıca hastaların aileleriyle sanal ortamdan görüşerek virüsün bulaşma riskini en aza indiriyor.

Taipei Şehir Hastanesi Heping Fuyou Bölümü’nün sözcüsü proje hakkında şunları söyledi: “İlk ASUS teletıp arabalarımızı aldığımız için çok mutluyuz. Bu cihazlar yalnızca sağlık ekiplerinin karantina servislerinde yatan hastalara hizmet vermesine yardımcı olmakla kalmıyor, ayrıca hastaların da aileleriyle görüntülü görüşmesine izin verip bulaşma riskini azaltıyor.”

“COVID-19 salgını ve sonrasında sağlık hizmetlerini ileriye taşıyacak alanların arasında teletıp geliyor.” diyen ASUS Kıdemli Başkan Yardımcısı Jackie Hsu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni ASUS teletıp arabası doktorların, hemşirelerin ve diğer sağlık çalışanlarının güvenli, verimli ve güçlü teşhis, takip ve destek araçlarına hem mevcut tıbbi kurumlarda hem de uzaktan erişebilmesini sağlıyor.”

Intel Başkan Yardımcısı ve Satış, Pazarlama ve İletişim Grubu Genel Müdürü Michelle Johnston Holthaus ise “Intel bu teletıp projesinde ASUS ve Heping Hastanesi ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyor. Yaşanan salgın, teknolojinin dünyayı birbirine bağlamak ve insanların yaşamlarını zenginleştirmekte oynadığı büyük rolü gözler önüne serdi. Bu proje, Intel ile ASUS’un otuz yılı aşkın süredir yürüttüğü iş birliğinin bir diğer örneği. Bu zorlu dönemde bir araya gelerek ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak harika.” dedi.

Teşhis, takip ve destek için tek bir sağlık hizmeti çözümü

Mobil teknolojiler uzun bir süredir sağlık hizmetlerinde kullanılıyor. Örneğin, mobil bakım arabaları hastanelerde standart ekipman haline geldi. Yara bakımı ve kan basıncı ölçme gibi basit işlemler için ideal olan bu araçlar, karantina servisleri veya uzaktaki köylerde sağlık hizmeti ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli değil. ASUS’un akıllı mobil teletıp arabası, sağlık çalışanlarına mükemmel bir uzaktan çözüm sunuyor.

Ekim 2020’den bu yana, Heping Hastanesi’ndeki doktorlar ve hemşireler uzaktan bağlantı sistemi ve akıllı teletıp arabaları aracılığıyla negatif basınçlı profesyonel karantina odalarındaki hastalara çeşitli tedavi hizmetleri sunuyor. Sistem ayrıca ailelerin resepsiyon bölümündeki ekranı kullanarak karantinadaki hastayı görebilmesini sağlıyor. Hastanelerde kullanılmasının yanı sıra bu teletıp arabaları hastanın evine de götürülebiliyor. Bu sayede doktorlar hastanın yanında fiziksel olarak bulunmadan da teşhis koyabiliyor ve reçete yazabiliyor.

ASUS, Intel ve VSee’nin ortak çalışması sonucunda geliştirilen bu çözüm; yüksek performanslı bilgi işlem, geniş giriş çıkış desteği ve sağlam mimariye sahip bir bulut platformuyla sağlık çalışanlarının her tür mobil ihtiyacının nasıl karşılanabileceğini net bir biçimde gösteriyor.

Güvenilir ASUS donanımları yeni nesil mobil bakım arabalarına güç veriyor

Geliştirilen teletıp arabasında bir ASUS medikal bilgisayar, ağ bağlantısı ekipmanları, uzun ömürlü pil ve geniş giriş çıkış seçenekleri bulunuyor. Özel amaçla üretilen ASUS medikal bilgisayar fansız tasarıma sahip ve sistemin çok daha güvenli olması için geniş bir sıcaklık aralığında çalışabiliyor.

Alkol kullanarak kolayca dezenfekte edilebilen bir dokunmatik ekrana sahip olan bilgisayarda mikroplara ve bakterilere ev sahipliği yapabilecek klavye de bulunmuyor. Dahası, bu medikal bilgisayarda farklı açılardan görüntü alarak doktorların teşhis koymasına yardımcı olan yüksek çözünürlüklü kameralar yer alıyor. Geniş giriş çıkış seçenekleri çeşitli medikal cihazlara anında bağlantı imkanı sunuyor.

Rakip bakım arabalarında genellikle farklı markalardan birden fazla cihaz bulunuyor. Tüm bu cihazları birbirine entegre etmek zor. Ayrıca bu durum hemşirelerin işini daha da zorlaştırıyor. USB, Wi-Fi, Bluetooth ve RFID gibi geniş iletişim standartlarına destek veren ASUS teletıp arabası, çeşitli markalardan medikal cihazların anında takılıp çalıştırılmasına olanak veriyor ve zahmetsiz bir deneyim sunuyor.

Intel iş birliğiyle sağlık hizmetlerine gelen yüksek hız ve yüksek verimlilik

Benzersiz performans sergileyen Intel Core™ işlemciler, ASUS teletıp arabalarında çok önemli bir işleve sahip. Intel; tüketiciler, kurumlar, üniversiteler ve farklı dikey sektörler tarafından uzun yıllardır yaygın kullanılan geniş bir ürün ve geliştirme araçları portföyü sunuyor.

Intel Core işlemcilerden yararlanan ASUS teletıp arabası, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını karşılıyor. Medikal sistemler; yüksek çözünürlüklü görüntüler ve akan verinin hızlı işlenmesini gerektiriyor. Bu nedenle bu sistemlerin çok büyük boyutlu görsel veriyi gerçek zamanlı olarak işleyebilecek yüksek performanslı işlemcilere sahip olması şart.

Ayrıca ASUS teletıp arabası en az sekiz saat aralıksız çalışması için uzun ömürlü bir pile sahip. Yüksek performans sunan Intel Core işlemciler, ASUS teletıp arabalarına mükemmel uyan enerji tasarrufu da sağlıyor. Hastaların tıbbi verilerini korumak için ise bu çözümde donanımdan yazılıma akan veriyi şifreleyen AES teknolojisinden yararlanılıyor.

Güvenilir bulut tabanlı sağlık hizmetleri için VSee iş birliği

Yazılım alanında ise ASUS, Intel’in yazılım ortağı VSee ile birlikte çalışarak mobil medikal arabanın bulut yönetim platformunu geliştirdi. Dikey pazarlarda uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip VSee, farklı sektörler için çok amaçlı bulut yönetim platformları sunuyor.

VSee ile ASUS’un ortak geliştirdiği uzaktan sağlık hizmetleri için SaaS bulut platformu, aynı anda 10 kullanıcının oturum açmasına olanak vererek farklı yerlerdeki doktorların çevrim içi konsültasyon yapmasını sağlıyor. Hastanın ailesi de bu çevrim içi oturumlara katılabiliyor. ASUS mobil medikal araba, oturum tamamlandıktan sonra veriyi otomatik olarak bulut yönetim platformuna yüklüyor. Sistem ayrıca doktorların ve hemşirelerin işini kolaylaştırmak için otomatik olarak bir rapor da oluşturuyor.

Sağlık hizmetlerinde gerçek kullanımda olumlu sonuçlar

ASUS, Intel ve VSee’nin ortak çabasıyla geliştirilen mobil medikal araba Heping Hastanesi’nde kullanılıyor. Hastane, COVID-19 ile mücadelede en yeni teknolojilerden destek almayı sürdürüyor. Hastane yetkilileri karantina servisindeki ihtiyaçları için Temmuz 2020’de ASUS ile iletişime geçti. ASUS en ideal uzaktan sağlık hizmeti çözümünü geliştirmek için Intel ve VSee ile birlikte yoğun bir çalışmaya girdi. Sekiz adet akıllı mobil medikal araba hastanenin karantina odalarında ve resepsiyon alanlarında kullanılıyor.

Teletıpın geleceği ASUS, Intel ve VSee ile güvende

ASUS, mobil medikal araba gibi sağlam teknolojik çözümler üretmek için yüksek teknoloji gerektiren sektörlerdeki uzun yıllara dayalı tecrübesinden ve çeşitli uygulama alanlarında elde ettiği derinlemesine bilgilerden yararlanıyor. ASUS donanımı üzerine kurulu sistem Intel işlemcilerinin ve VSee SaaS bulut platformunun gücünü birleştirerek sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılıyor.

ASUS bu cihazın kullanım alanını karantina servislerinin yanı sıra uzaktaki bölgelere de genişletmek istiyor. Böylece doktorların internet üzerinden sağlık hizmeti sunması, sağlık hizmetlerine erişimin artırılması ve teknolojiyle herkesin yardımına koşulması hedefleniyor.