Anasayfa Haber Telegram Grup Görüntülü Sohbet Özelliği Kazanacak

Telegram Grup Görüntülü Sohbet Özelliği Kazanacak

Telegram Grup Görüntülü Sohbet

Telegram, grup görüntülü sohbet özelliği ile rakiplerinin gerisinde kalmak istemiyor.

Geçtiğimiz günlerde Telegram platformundaki ödeme sistemini iyileştirmenin yanı sıra sesli sohbetler planlayabilme ve daha fazlasını ekleyen önemli bir güncelleme yayınlanmıştı. Şimdi ise Telegram kurucu ortağı Pavel Durov, kişisel kanalı üzerinden önümüzdeki ay platformun grup görüntülü sohbet özelliğini de sunacağını duyurdu.

Uygulama, genellikle mesajlaşmaya odaklanırken ses ve video yalnızca son zamanlarda özellikle de Covid-19 sonrası dönemde çok daha fazla öncelikli hale geldi diyebiliriz. Geçen yaz uygulamaya birebir görüntülü görüşmeler eklendi ve grup sesli sohbetler de yıl sonundan hemen önce kullanıcılarla buluşturuldu. Grup görüntülü sohbetleri, Telegram’ın Facebook Messenger, WhatsApp gibi diğer popüler mesajlaşma servislerini ve hatta Zoom gibi araçları yakalamasına da yardımcı olacak.

Durov gönderisinde, biraz daha az yaygın özellikler olan ancak Microsoft Teams gibi hizmetlerde hala mümkün olan ekran paylaşımı ve gürültü iptali gibi özelliklerin de destekleneceğini ifade ediyor. Ek olarak bu özelliklerin de önümüzdeki ay geleceği konusu net değil. Gönderide ayrıca, profesyonel video konferans araçlarında yaygın olan başka bir özellik olan görüntülü sohbetler için şifrelemeden de bahsedildiğini belirtelim.

Telegram, son zamanlarda 500 milyon aktif kullanıcıyı aşarak önemli ölçüde bir büyüme kaydetti. Son zamanlarda platform için müdahaleci olmayan reklamlar, ücretli özellikler ve ödemeli çıkartma paketleri üzerinden para kazanılmak istendiğine dair planlardan da bahsediliyor.