Anasayfa Haber Starlink Uyduları Artık Daha Alçak Yörüngeye Konumlandırılacak

Starlink Uyduları Artık Daha Alçak Yörüngeye Konumlandırılacak

Starlink uyduları

SpaceX, Starlink uyduları için ABD Federal İletişim Kurulu’ndan yeni bir onay aldı. Elon Musk’ın sahibi olduğu şirket Starlink uydularını dünyaya daha yakın bir şekilde konumlandırabilecek.

Elon Musk, Şubat ayında yapmış olduğu açıklamayla birlikte Starlink uydu internet hızını ikiye katlayacaklarını söylemişti. Bunun üzerine bir süredir çalışmalar sürdüren SpaceX ise geçtiğimiz günlerde ABD Federal İletişim Kurulu’na Starlink uydularının yüzeye daha yakın konumlandırılması için bir başvuruda bulunmuştu. Şirketin bu başvurusu ise rakiplerden gelen itirazlara rağmen kabul edildi.

SpaceX daha önceden de FCC’den Starlink uydularının 1150 kilometre yükseklikteki yörüngelere konumlandırılması için onay almıştı. Bu doğrultudaysa toplamda 1400 Starlink uydusu da belirtilen bu yükseklikteki yörüngelere konumlandırılmıştı.

Amerika Fedaral İletişim Kurulu’ndan yeni bir onay daha alan şirket, şimdi de 2814 Starlink uydusunu 550 kilometre yükseklikteki yörüngelere yerleştirmeye hazırlanıyor. Bu sayedeyse Starlink uydu internet hızının 300 Mb/s’ye çıkması ve gecikme süresinin de 20 ms seviyesine kadar düşmesi bekleniyor.

Bildiğiniz gibi SpaceX’in ABD’de yer alan kara araçlarının yanı sıra uçaklar ve gemiler için geniş bant internet hizmeti verebilmek adına bir takım çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı. Starlink uyduları sayesinde kullanıcılara hareket halindeyken bile geniş bant internet hizmeti sunmayı hedefleyen firmanın, bu hizmetinin ise ilk etapta ABD ile sınırlı olacağına da özellikle dikkat çekilmişti.

Bunun haricinde yine geçtiğimiz aylarda Elon Musk, Starlink uydu internetine 2021’in sonuna kadar dünyanın çoğu yerinden erişilebileceğini de müjdelemişti.