Anasayfa Haber Clubhouse, Android Beta Uygulamasını Test Ediyor

Clubhouse, Android Beta Uygulamasını Test Ediyor

Clubhouse Android Beta

Clubhouse uygulamasının Android beta sürümü için test süreci başlamış durumda.

Şu an sadece iOS için özel olan Clubhouse adlı sesli sohbet odası uygulamasının Android platformuna da getirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Uygulamanın geliştirici ekibi Android uygulamasının da geliştirilmekte olduğunu söylemiş ancak daha sonra konuyla ilgili daha fazla bilgi paylaşmamıştı. Son olarak ise Clubhouse Android beta sürümünün test edildiği onaylandı.

Clubhouse ekibi bir blog gönderisinde, Android için bir beta sürümünü nasıl piyasaya sürdüklerini açıklıyor. Bu gelişme Clubhouse’un bu ay veya Haziran başında Android’e geçebileceği anlamına gelebilir. Uygulamanın Android’de de iOS sürümü kadar hızlı bir yükseliş gösterip göstermeyeceği ise ayrı bir merak konusu. Malum, Clubhouse artık sesli sohbet odalarına sahip olma hizmeti sunan tek uygulama durumunda değil ve rakipler daha da çoğalacağa benziyor.

Tabii ki bu durum, Clubhouse ekibinin uygulamanın Android platformuna geçişini nasıl ele aldığına bağlı olacak. Clubhouse ekibinin bazı geliştiricilerin uygulamayı zorlukla çalışan port sürümlerindeki gibi yapması durumunda Android tarafında işler pek yolunda gitmeyebilir. Diğer taraftan ekip, Android sürümünü iyileştirmek için iOS sürümünde çalıştıkları kadar zaman ve kaynak ayırması durumunda Android’in geniş kullanıcı tabanı sayesinde uygulamayı parlak bir gelecek bekleyecektir.